PTT 175. Kuruluş Yıl Dönümünü Pasta Keserek Kutladı

PTT, kuruluşunun 175’inci yılını kutluyor.

PTT 175. Kuruluş Yıl Dönümünü Pasta Keserek Kutladı
Erzincan’da düzenlenen bir dizi etkinlikler kapsamında PTT çalışanları ve aileleri için akşam yemeği düzenlendi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, PTT Baş Müdürü Mustafa Beşli, PTT yöneticileri ve bakı kurum idarecilerinin de katıldığı yemekte PTT çalışanları yalnız bırakılmadı.

PTT’nin tarihçesi hakkında konuşan Baş Müdür Mustafa Beşli, 175 yıldır hizmet veren PTT’nin, her çalışanı ile çok büyük bir aile olduğunu söyledi.



Ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman, PTT’nin kuruluşunun 175’inci yılının hayırlı olması dileklerinde bulunarak, artık mektupların selam getirmediğine dikkat çekerek, “PTT deyince bizim hatırımıza mazi geliyor, mektuplarımız, telgraflarımız hasretlerin dindirildiği duyguların ulaştırıldığı bir teşkilat akla geliyor. Mektupları bizlere ulaştırması PTT’yi unutulmaz kılmıştır.” dedi.

Kurtuluş savaşında mektubun önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çeken Vali Kahraman; “PTT deyince kurtuluş savaşı aklımıza gelir, Kınalı Hasan gelir. O mektubu yerine ulaştıran, özlemleri hasretliklerin giderilmesini vesile olan PTT’dir. Bir postacının eve gelmesi hepimizi heyecanlandırırdı. Maalesef mektup diye bir şey kalmadı, elektronik postalar, yada telefonlar mektubu devre dışı bıraktı. Mektup aynı zamanda edebiyattır, önemli bir şeydir. Artık içtenliğimizi ifade etmeyen mail ve mesajlar var.

Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız var onlara sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Nice 175. yıllar diliyorum. PTT bizim göz bebeğimizdir.” diyerek PTT’nin 75. kuruluş yıldönümünün yazılı pastasını kesti.
Kaynak: İHA