Suriyeli Muhammed Bebeği Kurataran Balıkçılara Ziyaret

Kuşadası Belediye Başkan Özer Kayalı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ve CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan ile birlikte Kuşadası’nda yaşanan tekne faciasında Suriyeli Muhammed bebeği kurtarılan balıkçılar Cenap Gümren ve Recep Evran’ı ziyaret etti.

Suriyeli Muhammed Bebeği Kurataran Balıkçılara Ziyaret
Kuşadası balık halinde gerçekleşen ziyarette konuşan Bülent Tezcan, Muhammed bebeğin sonunun, geçtiğimiz aylarda Bodrum’da ceset’i kıyaya vurmuş şekilde bulunan Suriyeli Aylan bebeğe benzememesinin sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

Tezcan ayrıca “Bu durum bize insanların yurtlarından edilmesinin nasıl trajik sonuçlar çıkarttığını gösteriyor. Ortadoğu’da yaşanan bu trajedinin bir an evvel son bulması en büyük temennimiz” dedi.

Tezcan’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Kayalı “Yaşanan bu trajik olayda Muhammed bebeğin kurtarılması durumun hüznüne inat bizi çok sevindirdi. Suriye ve Ortadoğu’da yaşanan bu sıkıntılı süreç bir an önce son bulmalı yoksa her gün bu tarz vakaları yaşamaya devam edeceğiz. Muhammet bebeği kurtaran balıkçı arkadaşlarıma gösterdikleri duyarlıktan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA