Ziraat Katılım Bankasının 16'Ncı Şubesi Çorum'da Açıldı

Ziraat Katılım Bankasının 16'ncı şubesi Çorum'da hizmete açıldı.

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Gazi Caddesi'nde bulunan banka şubesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle 6 ay gibi kısa sürede ilk şubenin mayıs ayında İstanbul'da hizmete açıldığını anımsattı.

Katılım Bankası olarak 5 ayı geride bıraktıklarını ifade eden Arslan, "Şu anda beşinci ayımızı doldurmak üzereyiz ama Türkiye'de 16'ncı şubemizi Çorum'da açtık. Katılım bankacılığı hem Türkiye'de hem de dünyada gelişen bir alan. Toplumumuz da gittikçe bankacılık alanına sahip çıkıyor" dedi.

Hem Ziraat Bankası hem de Ziraat Katılım Bankası olarak Çorum'a çok destek verdikleri, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini belirten Arslan, "Çorum'a aktardığımız kaynakların hem geri dönüşü çok sağlam oluyor hem de üretime ve istihdama ciddi katkı sağlıyor. İnşallah hep birlikte çok daha iyi noktalara gideceğiz. Bu şubenin açılışında Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt bizi cesaretlendirdi. Aslında planda olmamasına rağmen şubemizi buraya açtık" diye konuştu.

Ziraat Katılım Bankası olarak Çorum'da kısa sürede büyüyerek, ikinci ve üçüncü şubeyi de açmayı hedeflediklerini dile getiren Arslan, "Burası 16'ncı şubemiz ama Çorum'un plaka koduyla aynı olması için şube kodu olarak 19'u verdik" dedi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de iç dinamiklerin uyum ve birliktelik içerisinde çalıştığı zaman şehirlerin gelişip kalkındığını, ancak siyasetçilerin de buna katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Ülkelerdeki yatırım ve sermaye girdilerinin artmasının en temel faktörünün istikrar olduğuna dikkati çeken Özhaseki, "Eğer bir yerde istikrar varsa yabancı sermaye de geliyor, sermayedar cebindeki parayı çıkarıp iş yapmaya başlıyor. İstikrar yoksa işler geriliyor. Hiçbir ülke günümüzde sadece kendi öz sermayesi ve biriktirdikleriyle ayağa kalkamıyor, refahı sağlayamıyor. Türkiye için de geçerli bu. Ortalama 25-30 milyar dolar yurt dışından bir sermayenin girişi lazım. İçerideki sermayedarın da elindekini hiç değilse yatırıma çevirip, istihdamı, üretimi teşvik etmesi lazım. Bunun tek şartı var, o da istikrar" ifadelerini kullandı.

İş adamlarının yatırım yapması için istikrar ortamının oluşmasını beklediğinin altını çizen Özhaseki, "Yabancı para bakıyor bir ülkede hukuk oturmuşsa, güvenlik ve istikrar sağlanmışsa geliyor, yatırım yapıyor. Yoksa yavaşça kaçıyor. İçerideki sermayedar da işler iyiye doğru gidiyorsa bir an önce atılım yapmaya çalışıyor. Yoksa, 'Şu 7 Haziran seçimlerini bir geçirelim, şu 1 Kasım'ı bir görelim, ondan sonra Allah kerim' demeye başlıyoruz. İnşallah Cenab-ı Hak önümüzdeki günlerde hayırlı sonuçlar doğacak bir seçimi nasip eder, güçlü bir iktidar çıkar, istikrar sağlanır. Bunun neticesinde tüm ülkemiz bundan istifade eder" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sembolik olarak şubenin açılış kurdelesi kesildi.

Türkiye genelinde 16'ncı şube olarak faaliyete geçen Ziraat Katılım Bankası Çorum Şubesi, 9 personelle hizmet verecek.

Kaynak: AA