GESMEK'in 'Sanat Atölyesi Sergisi'

Gebze Belediyesi Meslek Eğitim Kursları'nın (GESMEK) açtığı eğitim programlarına katılan kursiyerlerin ürünlerinin yer aldığı "Sanat Atölyesi Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

Gebze'deki bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Adnan Köşker, GESMEK'in 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde toplam 76 branşta her yaştan 5 binden fazla kişiye meslek ve sanat eğitimi vereceğini belirterek, kursiyerlerin el emeği ürünlerini satarak aile ekonomisine katkı sağlama fırsatı bulduğunu söyledi.

Kursların aynı zamanda birer psikolojik terapi merkezi gibi çalıştığını dile getiren Köşker, "Öğretmenlerimizin hepsi birer psikolog gibi kursiyerlerle sohbet ediyor, onları dinleyerek rahatlamalarını ve sosyalleşmelerini sağlıyor" diye konuştu.

Köşker, sanat atölyesinde yapılan eserlerin yer aldığını serginin her ay güncellenerek eğitim yılı boyunca açık kalacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Köşker, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer ve AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Sami Çakır serginin açılış kurdelesini kesti.

Açılışa, GESMEK öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA