Macaristan'da Türk Gecesi'ne Büyük İlgi

Macaristan’ın doğusundaki Osmanlı İmparatorluğu’nun da bir zamanlar egemenliği altında bulunan Szolnok şehrinde düzenlenen Türk Gecesi büyük ilgi gördü.

Macaristan'da Türk Gecesi'ne Büyük İlgi
Szolnok kentindeki Hozam Kulübü’nde düzenlenen geceye Türkiye’nin Macaristan Büyükelçiliği Müsteşarı Çağlar Çakıralp ve Ticaret Müşaviri Faruk Cömert, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Müsteşarlığı Macaristan Temsilcisi Suat Karakuş, Macar-Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Naci Ceylan, Genel Sekreter Mustafa Sezen, Budapeşte Yunus Emre Enstitü Müdürü Yakup Gül olmak üzere yaklaşık 150 davetli katıldı.

Türk heyeti gece öncesi Szolnok Belediye Başkanı Ferenc Szalay’ı Belediye Sarayı’nda ziyaret etti. Ziyarette Szolnok şehrindeki Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileri, Kültür Dairesi ve Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. Yaklaşık 2 saat süren ziyarette Türk-Macar ekonomisi, siyasi ve kültür ilişkileri ele alındı. Szolnok Belediye Başkanı Szalay, Türk yatırımcıları şehirlerinde yatırım yapmaya davet etti.

Türk Gecesi’nde ise Szolnok şehrinde faaliyet gösteren lise öğrencilerinden oluşan koro Türkçe şarkılar söyledi.

Geceye katılan misafirlere Türk mutfağından yemekler ikram edildi. Macar-Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Naci Ceylan, bu gibi gecelerin düzenlenmesine destek verdiklerini, Türk-Macar ilişkilerinin buna benzer organizasyonlarla Türk kültürünün daha iyi tanıtıldığını, Macaristan’daki Türk lobisinin güçlenmesi için büyük gayret sarf ettiklerini açıkladı.

Kaynak: İHA