16. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Festivale, 40 ülkeden yaklaşık 300 paraşütçünün yanı sıra dünyanın en iyi 25 akrobasi pilotu da yer aldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) öncülüğünde Fethiye Belediyesi, Türk Hava Kurumu, Fethiye Babadağ Güç birliği ve Fethiye Otelciler Birliği'nin (FETOB) desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Babadağ'ın bin 700 metre pistinde gerçekleştirildi.

Festivale, 40 ülkeden 300 paraşütçünün yanı sıra dünyanın en iyi 25 akrobasi pilotu da katıldı. Festivale katılan paraşütçüler, uçuş hazırlıklarını tamamladıktan sonra törenin yapıldığı bin 700 pistinden uçuş yaptı. Paraşütçülerin gökyüzünde oluşturduğu görsel şov, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye gibi özel bir coğrafyada yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Allah'ın her türlü zenginliği bu coğrafyaya verdiğini dile getiren Çalık, Babadağ'ın ise başlı başına bir servet değerinde olduğunu vurguladı.

İlçedeki yamaç paraşütü faaliyetinin bu yıl turizmdeki düşüşe rağmen yüzde 31 artışla rekora koştuğuna değinen Çalık, "İlçemize gelen turist sayısı, bu yıl itibarıyla 1 milyon 180 bin. Geçen yılki rakamlara göre yüzde 5'lik bir düşüş var. Fakat, Babadağ'daki uçuş sayısı geçen yıla oranla yüzde 31 artarak 115 bine ulaştı. Yıl sonunda bu rakamın 120 bini bulmasını bekliyoruz" dedi.

- "Hedef, dünyanın bir numaralı merkezi olmak"

Çalık, uçuş rakamının artmasında pistlerin iyileştirilmesi, uçuşa uygun hale getirilmesi, yeni pist açılması, yolların yapılması ve alınan güvenlik önlemlerinin çok büyük katkısı bulunduğunu bildirdi.

Bölgede çalışan deneyimli yamaç paraşütü pilotlarının da markalaşmayı destekleyerek başarıyı getirdiğine dikkati çeken Çalık, amaçlarının kurumsal bir yapıyla Babadağ'ı dünyanın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi haline getirmek olduğunu belirtti.

THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, birkaç yıldır Fethiye'ye çok özel bir ilgi duyduğunu belirtti. Akyüz, bundan sonra da havacılık faaliyetleriyle ilgili bu tür etkinliklere daha çok katılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Festival, dört gün boyunca yamaç paraşütü pilotlarının uçuşlarıyla devam edecek.
Kaynak: AA