Tutuklu Ve Hükümlü Kadınlar 'Son Kuşlar' Oyununu İzledi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında, Bursa E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda "Son Kuşlar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi

BURSA - Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında, Bursa E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda "Son Kuşlar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

İstanbul Devlet Tiyatroları sanatçısı Turgay Tanülkü ve ekibinin cezaevinde sahnelediği oyun, kadın tutuklu ve hükümlüler tarafından izlendi.

Oyuncu ve yönetmen Tanülkü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar 60 cezaevinde sahneledikleri oyunla, yaklaşık 32 bin mahkuma ulaştıklarını belirtti.

Projeyle 223 cezaevindeki yaklaşık 190 bin mahkuma ulaşmayı hedeflediğini anlatan Tanülkü, "Biz son kuşların kanadına umudu ekledik, onları umut yolculuğuna getiriyoruz. Çünkü yılmamaları lazım, süreçleri aşmaları lazım ve kendilerini sevmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı hikayeden Firdevs Aylin Tez'in uyarladığı oyunun yönetmenliğini ve oyunculuğunu Turgay Tanülkü yapıyor. Diğer oyuncular ise Volkan Korhan, Resul Dündar ve Aşık Urfan Erdağı'ndan oluşuyor.

Oyunun Bursa gösterimlerinden sonra Bandırma, Çanakkale ve İstanbul'daki cezaevlerinde de sahneleneceği bildirildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Usta, Cumhuriyet Savcıları Özgür Katip Kaya, Aydın İpek ile Zekeriya Günal da mahkumlarla birlikte oyunu izledi.
Kaynak: AA