Ağlı Kazım Erdem Çpal Kastamonu'da Bir İlki Gerçekleştirdi

Hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Ağlı ilçesi Kazım Erdem Çok Programlı Anadolu Lisesi Kastamonu’da bir ilke imza atarak bünyesinde 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında “ Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı Veterinerlik Dalı” bölümünü açıldı.

Ağlı Kazım Erdem Çpal Kastamonu'da Bir İlki Gerçekleştirdi
Ağlı Kazım Erdem Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Müdürü Hasan Demiral, yaptığı basın açıklamasında; “Hayvan Sağlığı Alanı altında yer alan sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, mevzuata uygun olarak hayvan sağlığı ve ıslahı işlerini yapabilen ve teknoloji gelişmelerin ışığında gerekli mesleki yetenekleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanıyor. Veteriner sağlık teknisyeninin sahip olması gerenken hayvan sağlığı ve ıslahına yönelik saha çalışmaları ve klinik ile ilgili yetenekleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen bir dalımız.Amaç olarak bölümümüzde Veteriner sağlık teknisyeni mesleğinin yeteneklerine sahip meslek elemanlarını yetiştirmeye hazırlanıyoruz ‘’ dedi.

Temel geçim kaynağı hayvancılık olan bölgede öğrencilerin istihdamı da çok kolay olacağını vurgulayan Demiral, ‘’Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı Veterinerlik Dalı Türkiye’de sadece 4 okulda mevcut, Kastamonu’da ilk ve tek olması nedeniyle önem arz ediyor. Bu alandan mezun olan öğrenciler Üniversitelerin “Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı” Ön Lisans Programlarına sınavsız girebilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA