CHP'li Erdem'den, IŞİD Terör Örgütüne 'Sârin Gazı' Verildi İddiası

CHP Milletvekili Eren Erdem, IŞİD ve Türkiye ilişkilerini daha da derinlemesine ortaya çıkaracak olan yeni belgeleri önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını ifade ederek, IŞİD’e sarin gazı verdiği iddiasında bulundu.

CHP'li Erdem'den, IŞİD Terör Örgütüne 'Sârin Gazı' Verildi İddiası
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ardahan’da esnaf ziyaretinde bulundu.

CHP İl binasında konuşan CHP Milletvekili Eren Erdem, ’’Ankara katliamını gerçekleştiren IŞİD teröristlerinin 2 yıl boyunca emniyet tarafından izlendiğini ve katliamdan önce aileleriyle vedalaşma konuşmaları yaptığı telefonların dinlendiğini ama hiç kimsenin bir şey yapmadığının belgelerini açıklamıştım. Halen hükumet bu sorulara cevap vermedi. 102 canımızı Ankara’da kaybettik, aynı şekilde Dağlıca’da askerlerimizi kaybettik. Türkiye’de şu anda canlı bombaların olduğu söyleniyor ve bizim bu terörle mücadele etmemiz gerekir. Bu hükümletin bu terörle mücadele etme şansı var mı, yok. Nedenini ilk defa Ardahan’dan açıklıyorum? Bu hükumet IŞİD terör örgütüne ‘sarin gazı’ vermiştir. Sarin gazı kimyasal bir silah. Bunun belgelerini önümüzdeki hafta açıklayacağız. Bu hükumet bırakın IŞİD ile mücadele etmeyi, IŞİD terörünün beslenip büyümesini sağlayan bir anlayışla Türkiye Cumhuriyeti devletinin iktidar gücünü Zapt-u rapta altına almıştır. Aynı şekilde 6 Haziran’da bu ülkede kan akmıyorken, bir anda sokakları provoke ederek, iktidar kazanmaya yönelik bir savaş çıkartmışlardır. Bu belgeleri önümüzdeki hafta yayınlayacağız. Bu IŞİD’ın elinde kimyasal silahlar var. Hatta Suriye’deki sarin gazının kullanımıyla alakalı Birleşmiş Milletlerde açılmış bir soruşturma var. Sarin gazını IŞİD’ın kullandığı ortaya çıkmıştır ve bu sarin gazının Türkiye’de yapıldığı bir takım belgelerle önümüzdeki hafta ortaya konacaktır. IŞİD terör örgütünün Ankara’da gerçekleştirdiği canlı bomba eyleminin bilindiğini belgelemiştik ve yayın yasağına rağmen yayın yasağını delerek bir çok gazetenin manşetinde yer almıştı. Biz yayın yasaklarını tanımıyoruz, onların yasaklarını dinlemiyoruz ve halkı gerçek bir bilgi ile buluşturmak için son derece özveriyle çalışıyoruz’’ dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise yaptığı konuşmada, yolsuzluklar konusunda hükumeti uyardıklarını fakat ciddiye alınmadıklarını söyleyerek şöyle devam etti: "Biraz önce sevgili milletvekili kardeşim, Eren Erdem, önümüzdeki günlerde belgelerle bir olayı açıklayacak. IŞİD’e kimyasal silah desteği verildiği iddiası. Bu çok ciddi bir iddia. Ancak benimde bazı sorularım var. Biz ’bakan çocukları yolsuzluk yapıyor’ diye ana muhalefet olarak söyledik, belgelerle koyduk ortaya ciddiye almadılar. Sonra bildiğiniz gibi 17 ve 25 Aralık olayları, dünyada olmayan bir manzara ile karşı karşıya geldi Türkiye. 2011 yılında Suriye politikası başlarken, Cumhuriyet Halk Partisi ’aman ha, bu coğrafya sorunlu bir coğrafyadır, Türkiye bu coğrafyanın bir parçası halinde getirmeyin, bunun bedeli çok ağır olur sakın ha’ ne yazık ki, bütün bu uyarılarımıza rağmen ciddiye almadılar. Ve Türkiye’yi Ortadoğu bataklığının ortasına soktular. Defalarca bir savaş operasyonları yapıldı, çok şükür aklıselim kurumların müdahalesiyle Türkiye bir savaşa girmedi. Süleyman Şah operasyonu konusunda da ’asla böyle bir şey yok’ dediler, Süleyman Şah türbesinin hangi rezil operasyonlarla getirdiklerini hepiniz çok iyi biliyorsunuz".

Tekin, Türkiye’de IŞİD kamplarının olduğunu, CHP İstanbul Milletvekilimiz Eren Erdem’in iddiasının da bir kaç gün içinde belgelerle ispatlanacağını söyledi.

Kaynak: İHA