Milletvekili Baloğlu, Çalışmalarına Tuzlukçu'da Devam Etti

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, seçim çalışmaları kapsamında Tuzlukçu merkez ve ilçeye bağlı mahallelerde vatandaşla bir araya geldi.

Milletvekili Baloğlu, Çalışmalarına Tuzlukçu'da Devam Etti
1 Kasım’da yapılacak Genel Seçimler için çalışmalarına devam eden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Tuzlukçu’da vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Tuzlukçu merkezin yanı sıra ilçeye bağlı mahallelere de giden Mustafa Baloğlu, ilçe halkından hem destek istedi hem de müjde verdi. Baloğlu, ilçe halkı ile olan görüşmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Biz Koraşı’da bir gölet yapmayı planladık. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları tamamlanarak Koraşı Mahallesi Düz Mevkii’nde yapımına karar verilmiştir. Temel sondaj ihalesi yapıldı. Bugünlerde teknik elemanlarca çalışmalara başlanacak. Gölet, entegre bir projedir. Göletin bitimine müteakip içine balık konulacak. Gölet arkası dağlarımız meyveli orman dediğimiz badem ağaçlarıyla taçlandırılacaktır. Verilecek eğitime müteakip çilek projesi uygulanacak. Yaklaşık 2 bin dekar alanda yapılacak çilek üretimiyle tarım işçisi olarak dışarıya giden hemşehrilerimiz kendi çilek tarlalarında üretime Bismillah diyerek başlayacaklardır. Bu yolla göçün önüne geçilecek ve doğduğu yerde doyan nüfus yapısı gerçekleşecek. Yatırım değeri yaklaşık 8 milyon TL’dir” dedi.

Baloğlu’nun bu müjdesinden büyük memnuniyet duyan Koraşı Mahallesi sakinleri ise gölet yatırımını heyecanla takip ettiklerini belirterek,Baloğlu’na teşekkürlerini ifade etti.

5 MAHALLEYE DE SELEKTÖR MÜJDESİ

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, gölet müjdesinin yanı sıra Tuzlukçu’nun beş mahallesine de selektör verileceğini açıkladı.

Söz konusu selektörlerin Mevlütlü, Pazarkaya, Köklüce, Konarı ve Tursunlu mahallelerine tahsis edileceğini ifade eden Baloğlu, selektörlerin 2016 yılında hizmete alınacağının da müjdesini verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Pazarkaya Mahalle Parkı’nda da vatandaşla buluşan Mustafa Baloğlu, son olarak ilçe merkezindeki Atatürk Caddesi yol yapımını da inceleme fırsatı buldu.
Kaynak: İHA