PKK'ya ağır darbe: 17 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri’de icra edilen hava harekatı sonucunda Bölücü Terör Örgütü mensubu 17 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

PKK'ya ağır darbe: 17 terörist öldürüldü
PKK'ya ağır darbe: 17 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erzurum'da icra edilen operasyonda, iki ayrı sığınakta Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait bir adet el telsizi, 110 adet bixi ve 50 adet tabanca mühimmatı, bir adet el bombası, 10 adet sırt çantası, 11 adet met, dört adet uyku tulumu, 140 metre kablo, dört adet panço, 70 adet pil ve sera naylonu ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Hakkâri'de devam eden operasyonda; icra edilen hava harekatı sonucunda Bölücü Terör Örgütü mensubu 17 terörist etkisiz hale getirilmiş, üç mağara, bir cephanelik ve terörist mevzileri imha edilmiş, bölgede yapılan arazi aramasında; bir adet RPG-7 silahı, yedi adet RPG-7 mühimmatı, 900 adet 12.7 mm uçaksavar mühimmatı, 409 adet doçka mühimmatı, 242 adet Kaleşnikof mühimmatı, çok sayıda patlayıcı, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda; bir adet el bombası, iki adet mayın, 970 kg amonyum nitrat, 22 kg dinamit lokumu, yedi adet tüp ve 11 adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği ele geçirildiği kaydedildi.

Şırnak'da yüksek gerilim hattı direğine, El Yapımı Patlayıcı (EYP) patlatılmak suretiyle zarar verilmiş, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda patlatılmaya hazır dört adet EYP daha tespit edilerek imha edildiği bildirildi.

Tunceli / Ovacık'ta 16 Eylül 2015'de Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere yönelik olarak icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirilen Bölücü Terör Örgütü mensubu altı teröristin cesedi bulunduğu ifade edildi.

Mardin'de İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Bölücü Terör Örgütüne katılacağı tespit edilen bir kadın ile örgüte eleman temin ettikleri tespit edilen iki şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yapmak” suçundan 10 şahıs yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilerek bir adet tabanca, bir adet av tüfeği, 27 adet tabanca ve 14 adet av tüfeği mühimmatı ile muhtelif mermi ele geçirildiği kaydedildi.

Siirt'te Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak ve silah mevzileri, icra edilen hava harekatı ile imha edildiği ifade edildi.
Kaynak: İHA