Edirne'de Ürün Güvenliği Haftası Kutlamaları

Türkiye’de 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanacak “Ürün Güvenliği Haftası” dolayısıyla Edirne’de de üç gün süreyle çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimleri Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) olarak adlandırılan denetim faaliyetleri ile piyasada yer alan ve satışa sunulan ürünlerin güvenli bir şekilde kullanılmasının sağlanması amaçlanmakta olup, bu kapsamda 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında ülkemizde “Ürün Güvenliği Haftası” kutlanacaktır" denildi.

Yapılan açıklamada, Ürün Güvenliği Haftası dolayısıyla Edirne’de üç gün boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"13 Ekim 2015 Salı günü saat 14.00’da Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik olarak, genel ürün güvenliği sunumu ve çeşitli promosyonların dağıtımı yapılacaktır. 14 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 11.00’da Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik olarak, genel ürün güvenliği sunumu ve çeşitli promosyonların dağıtımı gerçekleştirilecek. 15 Ekim 2015 Perşembe günü saat 10.00’da ise, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda ilimiz sanayici, esnaf ve tüketicilerine yönelik olarak genel ürün güvenliği ve asansör sunumu organezi edilecektir."
Kaynak: İHA