Sağlık Çalışanlarına Şiddetin Arttığı İddiası

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı öne sürüldü.

Edirne Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada, sağlık çalışanlara şiddetin artış gösterdiği belirtildi.
Sakatlık ve ölümle sonuçlanan saldırılar da bulunduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sağlık sisteminde var olan sorunlar ve yetersizlikler sağlık çalışanlarından kaynaklanmamaktadır. Sağlıkta dönüşüm projesi, performans sistemi, sağlık hizmetlerinin ücretli hale gelmesi gibi nedenlerden dolayı halkımız sağlık çalışanlarını hedef olarak almaktadırlar. Halkımız bilmelidir ki sağlık hizmeti sırasında sorunların sorumlusu hekimler ve sağlık çalışanları değildir. Sağlıkta yaşanan şiddet olayları 17 Nisan 2012 yılında bir meslektaşımızın Dr. Ersin Arslan'ın ölümüne neden olmuştur. Meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları fiziki ve sözlü şiddete her gün maruz kalmaktadırlar. Sağlık çalışanlarına şiddet artış göstermektedir."

- Havsa'daki doktorun darbedilmesi

Açıklamada, Havsa Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan doktor İnanç Yaşar'ın hasta yakını tarafından darbedildiği ifade edildi.
Bu olayın Tabip Odası'nı ve sağlık çalışanlarını üzdüğü ve yıprattığı aktarılan açıklamada, "Bu olayı ve tüm şiddet olaylarını kınıyor, Yaşar'ın nezdinde şiddete uğrayan tüm çalışanlara geçmiş olsun diyoruz. Bu olayların son bulması için gereken caydırıcı önlemlerin alınmasını bir kez daha ilgililerden talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.


Kaynak: AA