Kürt Demokratlar Platformu Başkanı Bucak Açıklaması

Kürt Demokratlar Platformu Başkanı Sertaç Bucak, "Çözüm süreci, Kürt sorununun siyasal çözümünün tüm Kürtleri kapsaması ve ortak bir strateji belirlenmesi için halkın tümünü ve siyasi güçleri kapsamalıdır" dedi.

Bucak, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'ın sonrası yaptıkları değerlendirmelerin gerçekleştiğini savunarak, şöyle konuştu.

"Saldırılar sonrası, 'Peşmerge güçleri kaçtı' propagandası gerçeği yansıtmıyor. Bu kadar emek ve ödenen bedelden sonra Kürdistan Bölgesel Yönetim'de kanton önermeleri haddini aşan açıklamalardır. Eski devle taklı ve bölge devletlerinin gönlünü hoş etmek için bu tür önermelerde bulunmak iç işlerine karışma ve tehlikeli bir siyasal yaklaşımdır."
- Çözüm süreci,
Çözüm sürecinin hala istenilen seviyeye ulaşmadığını ifade eden Bucak, platform olarak başından bu yana sürecin sonuca ulaşmasını istediklerini dile getirdi.
"Çözüm süreci, Kürt sorununun siyasal çözümünün tüm Kürtleri kapsaması ve ortak bir strateji belirlenmesi için halkın tümünü ve siyasi güçleri kapsamalıdır" diyen Bucak, şunları kaydetti:
"Ulusal birlik ve ulusal kongreden sürekli bahseden PKK, BDP, HDP'li arkadaşlar kuzeyde siyasal çözüme ilişkin ortak bir strateji ve yol haritası oluşturmaya var mısınız? Hodri meydan."

Kaynak: AA