Otistik Çocuklar Müzik Grubu Kurdu

Yalova'da, İbni Sina ǖzel EğŸitim Uygulama Merkezinde eğŸitimlerine devam eden 4 otistik öğŸrenci, profesyonel yardım almadan müzik grubu oluşŸturdu.

Merkez Müdürü Ahmet Gülbahar, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, 4 öğŸrencinin, Müzik ǖğŸretmeni LJetin Mutluer'in desteğŸiyle müzik grubu kurarak çalışŸmalarına başŸladığŸını söyledi.

Mutluer'e teşŸekkür eden Gülbahar, şŸöyle konuşŸtu:
"Bu, tamamen otistik öğŸrencilerden kurulmuşŸ bir ekip çalışŸmasıdır. ǖğŸrencilerimizden İrem Fitoz piyanoda, Caner LJalıkıran vokalde, Güven Demir ksilofonda, Sefa Danagiren ise ritimde görev aldı. ǖğŸrencilerimiz, görevlerini başŸarıyla yerine getiriyor. Ayrıca gruptan memnunuz çünkü öğŸrencilerimizin başŸka davranışŸ bozukluklarını engellemede müzik ve spor çalışŸmaları çok önemlidir. Buradaki öğŸrencilerimizin davranışŸ bozukluklarında önemli mesafe aldığŸına inanıyoruz. ǖğŸrencilerimiz daha uyumlu hale geldi. Müzik çalışŸmalarında kendilerini ifade etmeyi öğŸrendiler. 2 Nisan Dünya Otizm Gününde Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde Yalova halkına konser verecekler."
LJetin Mutluer de okul yönetiminin, öğŸrencilerin çalışŸması için iyi imkanlar sunduğŸunu anlattı.
KoşŸulların olgunlaşŸması durumunda bu tür çocuklarla çalışŸmanın çok zevkli olduğŸunu vurgulayan Mutluer, "LJocuklar, müzikle uğŸraşŸtıkça problem davranışŸlarından daha da sıyrılmaya başŸlıyor, kendilerini daha iyi ifade ediyor. LJalışŸmalarımız yeni başŸladı. Otistik öğŸrencilerimizin kurduğŸu bu grubun özelliğŸi, dışŸarıdan hiçbir profesyonel veya yarı profesyonel bir müzisyenden yardım almamaları ve kendi başŸlarına çalıp söylemeleridir" ifadesini kullandı.
Eksikliklerini gidermeye çalışŸtıklarını dile getiren Mutluer, ilk konseri 25 dakikalık olarak planladıklarını sözlerine ekledi.
ǖğŸrencilerden Güven Demir ise Mutluer sayesinde müzik aleti çalmayı öğŸrendiğŸini ve onu çok sevdiğŸini belirtti.

Ksilofon çalmada ilerlemek istediğŸini ve şŸarkı söylemeyi çok sevdiğŸini bildiren Demir, "Burada şŸarkı söylerken mutlu olduğŸumu, heveslendiğŸimi ve önemsendiğŸimi hissediyorum. İyi bir müzisyen olmak istiyorum" diye konuşŸtu.
 
Kaynak: AA