Kepez'de 20 Bin Kişiyi İlgilendiren Tapu Sorunu Çözüldü

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kızılırmak Caddesi'nin doğusundaki 5 mahallede 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren tapu mülkiyeti sorununun takas işlemi ile çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez'in uzun süredir gündeminde olan, 19 mahalledeki orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerindeki tapu sorunu çözümlendi.
Başkan Tütüncü, vakıf arazilerinde konutları olan vatandaşların tapu sorununun çözüldüğünü, Gazi Mahallesi'ne yaptığı ziyarette açıkladı.

Tütüncü, "Gazi, Sütçüler, Hüsnü Karakaş, Mehmet Akif Ersoy, Baraj ve Habibler mahallelerinde 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki vakıf parselleri üzerindeki tapu mülkiyeti sorununu, tapu emlak değeri 23 milyon lira, piyasa değeri ise 100 milyon lira olan takas işlemi sayesinde çözülecek" ifadesini kullandı.
Takas işlemi için Vakıflar İdaresi ile Antalya Defterdarlığının uzlaştığını bildiren Tütüncü, yaklaşık 3 aydır bu sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Takas işleminin Kepez Belediyesi tarihinde gerçekleşen en büyük Vakıf-Hazine takası olacağını kaydeden Tütüncü, şöyle devam etti:
"Vakıf takasıyla Yeşilırmak Caddesi kenarındaki ticari parseller hariç, diğer vakıf parsellerinin mülkiyet problemi çözülüyor. 2015 yılı içerisinde hak sahipleri yıllardır bekledikleri tapularına kavuşacak. Takasla ilgili anlaşma sağlandı. Onay sürecinden sonra güzel bir resmi protokolle takas işlemlerinin imza töreni gerçekleştireceğiz."
Tütüncü, bugüne kadar 23 bine yakın tapu tahsisi yaptıklarını bildirerek, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Her evde 4 kişi olduğunu kabul edersek, 100 bine yakın kişinin tapu problemini çözmüş olduk. Türkiye'de en zor şey tapusuz bir toprağı, tapuya bağlamaktır. 23 bin tapuyu verdiğimiz gibi vakıfla ilgili tapu bekleyen vatandaşlarımıza da 2015 yılı sonuna kadar bekledikleri ay yıldızlı tapularını vereceğiz. 2B'yi çözeceğiz dedik, çözdük. Hazine arazisi problemleri de tarih oldu. Elimizde vakıfla alakalı yerler kaldı. Bu sorunu da çözdükten sonra Kepez'in tapulamayla alakalı problemlerinin tamamına yakını ortadan kalkmış olacak."
Kaynak: AA