Eğitimi Tamamlayan 40 İnşaat Ustası Sertifikasını Aldı

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği (KİİTDER) tarafından düzenlenen eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 40 inşaat ustasına, düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Eğitimi Tamamlayan 40 İnşaat Ustası Sertifikasını Aldı

KİİTDER Binası'nda düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Kocasinan İlçe Mili Eğitim Müdürü Ercan Duran, KİİTDER Başkanı Ali Kavaklıoğlu ve inşaat ustaları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan KİİTDER Başkanı Ali Kavaklıoğlu, "Kayseri inşaat işçileri derneği 2014 yılının mart ayında kurulmuştur. Kayseri’de inşaatta çalışan kesimi bir araya getirerek sorunlarını tespit edip bunlara çözüm bulmak amacıyla kurulan derneğimiz bugün içerisinde de eğitim faaliyetlerinde bulunan eğitim faaliyetlerinden birincisini yapmış olup bu sertifika törenini düzenleyip Kayserililere duyurmak amacıyla yaptığımız eğitimdir" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver ise, "Türkiye yeryüzünün en aktif fay hatları içerisinde bulunan ve her zaman için büyük deprem riskleriyle karşı karşıya olan bir ülkedir. Türkiye’nin deprem bölgesi haritasını incelediğimiz zaman ülke topraklarımızın yüzde 96’sı değişik oranlarda deprem riskiyle karşı karşıya olan bölgeler içerisinde yer almakta ülke nüfusumuzun da yaklaşık yüzde 98’i bu bölgelerde yaşamaktadır. Bu bölgeler içerisinde 1. ve 2. deprem bölgelerinin oranı %66’dır. Türkiye topraklarının yüzde 66’lık bölümü aktif fay hatları içerisinde yer almaktadır" dedi.

Güver ayrıca, "Bu konuda büyük işçilere büyük sorumluluklar düşmektedir. İşçilerin eğitimli, bilinçli ve mesleki yeterliliğe sahip olmaları büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda bakanlığımızca 16 aralık 2010 tarihinde yapı müteahhitlerinin kayıtlarıyla şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik yayınlanmış bu yönetmelik ile özellikle inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalarımızın mesleki yeterliliğe sahip olmaları zorunlu hale gelmiştir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından inşaat ustalarına sertifikaları dağıtıldı.
Kaynak: İHA