Toyota Mirai'ye 1 Ayda Bin 500 Talep Geldi

Toyota'nın yakıt hücreli otomobili Mirai'ye 1 ayda bin 500 talep geldi.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, seri üretimine geçilen hidrojen yakıt hücreli otomobil Toyota Mirai, Japonya'da satışŸa çıktıktan sonra bin 500 siparişŸ aldı.
15 Aralık'ta yapılan lansmandan itibaren 2015 yılı sonuna kadar 400 adet satılması planlanan Mirai'ye gelen talep doğŸrultusunda, otomobilin üretim planı da revize edildi. Mirai'nin 2016 yılında 2 bin adet, 2017 yılında da 3 bin adet üretilmesi planlanıyor.
SiparişŸlerin yüzde 60'a yakını Japonya'da devlete bağŸlı birimler ile kurumsal filolar tarafından, yüzde 40'ı ise bireysel kullanıcılar tarafından verildi.

Mirai'nin Japonya, ABD ve Avrupa pazarlarındaki satışŸ planları, her bölgedeki hidrojen altyapı gelişŸimi, enerji politikaları, araç alım teşŸvikleri, müşŸteri talepleri, çevre regülasyonları ve diğŸer faktörler göz önünde bulundurularak değŸerlendiriliyor.
Yakıt dolum süresinin 3 dakika olduğŸu Mirai'de sürüşŸ esnasında hidrojen ve oksijenin reaksiyonu sonucu sadece su buharı ortaya çıkıyor. Böylece çevreye zarar vermiyor ve çevre dostu bir sürüşŸ sağŸlanıyor. Mirai, hidrojen yakıtlı araçların gelecekte yaygın biçimde kullanılacağŸının sinyallerini verecek şŸekilde başŸarılı bir hızlanma ve sürüşŸ performansına da sahip bulunuyor.
 
Kaynak: AA