Gevaş’ta Kurslara Büyük İlgi

Van’ın Gevaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Gevaş’ta Kurslara Büyük İlgi

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarla ilgili bir açıklamada bulunan Gevaş Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hurşit Türbil, vatandaşların isteği doğrultusunda farklı mesleklerde kursların düzenlendiğini belirterek, bu kurslara olan ilginin takdire şayan olduğunu söyledi.

2014-2015 eğitim öğretim sezonunda eğitim başta olmak üzere birçok meslekte kursların düzenlendiğini ifade eden Türbil, “Bizim için büyük ehemmiyet olan mezun öğrencilere yönelik üniversiteye hazırlık kursumuzda toplam 60 öğrenciye eğitimler verilmektedir. Bunun yanında kurumumuz bünyesinde Gençlik ve Spor Merkezi’nde 2 adet İngilizce, 3 adet bilgisayar kullanımı, bağlama, atletizm, badminton, okçuluk, masa tenisi ile Gevaş Meslek Yüksekokulu’nda ceviz yetiştiriciliği, turp yetiştiriciliği, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda katı yakıt kalorifercilik ateşleme ile Gevaş Cezaevi’ndeki tutuklulara yönelik 2 adet okuma yazma ve Hüsnü Hat Sanatı kurslarımız devam etmektedir” dedi.

2015 yılı içinde özellikle 1 ve 2. kademe okuma yazma kurslarına ağırlık verdiklerini dile getiren Türbil, “Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı okur yazar hale getirmeyi esas alarak Kur’an-ı Kerim, Elifba Öğretimi, Tecvitli Kur’an-ı Kerim Okuma, Arapça ve Osmanlıca Öğretimi kurslarını İlçe Müftülüğü ile işbirliği içinde açmayı planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda başka kurslar da açabileceklerini sözlerine ekleyen Türbil, kursların açılmasında emeği geçen İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA