Deniz Feneri'nden Suriye'deki Kamplara Kömür Yardımı

Deniz Feneri Derneği, Suriye'deki kamplara 490 ton kömür gönderdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, ülkelerindeki iç savaş sebebiyle evlerini ve şehirlerini terk etmek zorunda kalan, açlık, soğuk ve savaşın ortasında yaşayan binlerce Suriyeliye yardıma devam ediliyor.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, 490 ton kömür, bin 500 soba ve bin soba borusunun Suriye'ye ulaştırıldığını belirterek, malzemelerin Halep'in kuzeyinde yer alan İğne, Babusselam, Babulnur ve Dercimen kamplarında zor şartlarda yaşayan Suriyelilere dağıtılacağını kaydetti.

Yatak, yorgan, battaniye, mama, gıda, tuvalet ve banyo gibi en temel ihtiyaçların dahi bulunmadığı kamplarda insanların en küçük yardımla hayata tutunmaya ve yaşamaya çalıştığına dikkati çeken Cengiz, "Yeni doğumların olduğu, çocukların sürekli hastalandığı bu savaş kamplarında, tüm hayatlar kaderine terk edilmiş. Kamplarda yaşayanların soğuk karşısında hayati tehlikesi devam ediyor. Bugüne kadar Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdığımız yardımlar, 55 milyon liraya ulaştı. Biz Suriye halkını, hayırseverlerin desteği sürdüğü müddetçe terk etmeyeceğiz" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA