İki Kez Yakılan Okula, Kardeş Okuldan Yardım Eli

Yüksekova ilçesinde, IŞİD'in Kobani'deki (Ayn el Arap) saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde iki kez yakılan okula, Kocaelili öğrencilerden yardım geldi.

Kocaeli Adım Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, topladıkları yardımlarla "kardeş okul" belirledikleri Yüksekova Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nun ihtiyaçlarını karşıladı.
İlçede 6-7 Ekim'de ilçede çıkan izinsiz gösterilerde iki kez yakılan okulda, eğitimin sorunsuz devam etmesi için öğretmenler büyük çaba sarf ediyor.
İngilizce öğretmeni Emrah Osman'ın girişimleri sonucu Kocaeli'nden gönderilen kitap, defter, kalem ve oyuncaklar ile kışlık giysiler, okulun konferans salonunda öğrencilere dağıtıldı.
Osman, yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğine Kocaeli Adım Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde başladığını ve daha sonra tayininin Yüksekova'ya çıktığını belirtti.

Yüksekova'ya gelmeden önce büyük endişe duyduğunu ancak göreve başladıktan sonra endişelerini yenerek ilçeye alıştığını ifade eden Osman, şöyle konuştu:
"Okulumuzun fiziki imkanları yetersizdi. Burada görev yapan arkadaşlar, imkansızlıkların üstesinden gelmek için uğraşıyorlardı. Ben de bu arkadaşlara nasıl bir faydam dokunur diye düşündüm. Daha önce görev yaptığım Adım Anadolu Sağlık Lisesi idaresini arayarak yardım istedim. Onlar da bunu kabul ederek bize yardımda bulundular. Ben de bu yardıma aracı oldum. Buradaki öğrencilerin yüzündeki gülümseme beni mutlu etti. Tüm öğrencilerim adına Adım Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne çok teşekkür ediyorum."
Yapılan yardımın anlamlı olduğunu ve bundan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren okulun anasınıfı öğretmeni Özge Uygun ise kendilerini ve küçük çocukları sevindiren Adım Anadolu Sağlık Meslek Lisesi okuluna ve yetkilerine teşekkür etti.
Kaynak: AA