Otistik Öğrencilere Atla Terapi

Güzelbahçe ilçesinde kurulan Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nde otistik öğrenciler için atla terapi yöntemi uygulanmaya başlandı. Otistik öğrenciler, haftada 2 gün verilecek terapiden 10 dakika yararlanabilecek.

Yaşar Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı yaptırdığı Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nde bu yıl "atla terapi" yöntemi ders programına dahil edildi. Merkezde atla terapi Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü'nün katılımıyla başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen merkezin okul aile birliği başkanı Selim Yaşar, atla terapinin Avrupa'da yaygın kullanılan bir yöntem olduğunu belirtti.

Atla terapinin otizmli çocukların sporda çalıştıramadığı kasların aktifleştirdiğini ifade eden Yaşar, şunları kaydetti: "Aynı zamanda zihinsel açıdan da rahatlama meydana geliyor. At sırtındayken o adımların temposunu hissediyorlar ve kendi bacak hareketlerini de buna göre yapıyorlar. Otizmli öğrencilerin rehabilitasyonu için hayvan sevgisi ve doğa yaşamı ile iç içe olmak çok önemli. Böyle bir etkinliğin yapılması, otizmli öğrencilere sosyal hayat ile uyum çerçevesinde ciddi katkı sağlıyor."
Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü de ilçelerinde verilen eğitimin örnek olması gerektiğini aktararak, "Güzelbahçe'de bulanan Umut Okulu'nun bu çalışmayı yapması bizi çok sevindirdi. Yapılan çalışmaların otizmli öğrencilere büyük katkı sağladığı kanıtlanmış. Desteğimiz her zaman sürecektir" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA