Türk Tarım-sen 7 No'lu Şube Üyelerinden Basın Açıklaması

Türk Tarım-Sen 7 No'lu şžube üyesi Muzaffer Genç, 2013 toplu sözleşŸme ile eksik maaşŸ aldıkları iddiasıyla Memur- Sen'e dava açtı.

Genç ve şŸube üyeleri Bursa Adliyesi önünde toplandı.
Grup adına burada basın açıklamasını okuyan Genç, Memur-Sen'in asrın toplu sözleşŸmesini yapacaklarını beyan ederek bütün işŸ kollarında yetki talep ettiğŸini, memurların da buna güvenerek 11 işŸ kolunun 10'unda yetkiyi Memur- Sen'e verdiğŸini söyledi.

Memur Sen'in memurları hayal kırıklığŸına uğŸrattığŸını ileri süren Genç şŸöyle konuşŸtu:
"Memur Sen'in iktidara şŸirin gözükmek için attığŸı imza sonucunda bugün bile pişŸkin pişŸkin ortalıkta gezmesi, ek zam talebinde bulunan sendikamı karalaması, yanlışŸında ısrarcı olması olayın hukuka taşŸınmasına sebep olmuşŸtur. Bu nedenle yanlışŸ hesap yaparak daha az maaşŸ almama neden olan Memur- Sen'i ve üyelerinin sorumluluğŸunu hatırlatmak ve mağŸduriyetimi gidermek için adalete güvenerek hakkımı tarafsız mahkemelerde aramaya karar verdim. Türkiye Kamu Sen'e bağŸlı Türk Tarım Orman Sen Bursa 7 Nolu şžube BaşŸkanı olarak, memurların 2016 ve 2017 yıllarının satılmaması için, kaybolan hakların kazanılması ve gelişŸtirilmesi için, memurun meselesini gerçek ve şŸeffaf toplu sözleşŸmeler ile çözülmesi için memura ses vermek için, hakkı korumak ve aramak için ve dik duruşŸun timsali olmak için bu davayı açtım."
Genç, daha sonra dava dilekçesini savcılığŸa verdi.
 
Kaynak: AA