Didimli Gazeteciler 10 Ocak'ta Bir Araya Geldi

Didim Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan gazetecileri bir araya getirdi.


Didim Belediyesinin katkılarıyla Didim Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan gazetecilere yemek verdi. Dün akşam saat 20:00’de Meandros restaurantta düzenlenen yemeğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, CHP’li ve MHP’li Meclis üyeleri, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç ve yönetim kurulu üyeleri,Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Korkmaz, Didim İş adamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, Gazete sahipleri köşe yazarları ile muhabirler katıldı.

Yemekte konuşan Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Korkmaz, yemeğe katılım sağlayan ilçe protokolüne ve meslektaşlarına teşekkür etti.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da, basının kurum ve kuruluşlar açısından ayrılma bir önemi olduğunu ifade ederek “Basının önemi çok büyük, olmadığı yerde ne yaparsanız yapın onu duyurmak ve anlatmak çok zor; Bu noktada tarafsız adil eşit ve güvenilir olması da önemli; Didim’deki arkadaşlarımıza tarafsız olarak işlerine yaptığına inanıyorum. Toplumun sesidir basın; saygı duyulması gereken bir meslek; bu nedenle sizlerle bugünde bir arada olmaktan mutluyum. Eşitlik ilkesinden ayrılmayacağınıza inancımla tüm basın çalışanlarının gününü kutlarım” dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise, basının ülkemizde dördüncü kuvvet olarak bilindiğini ifade ederek “Öneminiz bizler açısından çok büyük, Sizlerden istiramım köşe yazın ve halkın sorunlarını dile getirin. Sizler bizlerin baktığı ve gördüğü yerden olayları görmeye kişilersiniz. Bu noktada ben sizlerinde toplantılarda ve kurulacak komisyonlarda yer almanızı istiyorum. Sizlerin fikirleri bizler için çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay yemekte gazete muhabirlerine yönelik belediye anlamında bir çalışma başlattıklarını ve şehir içi minibüslerinde gazeteciler ücretsiz taşıma kartı imkanı getirdiklerini belirterek, yeni hazırlanan ücretsiz taşıma kartını sembolik olarak İHA Didim muhabiri Hüseyin Çalışkan’a verdi.

MHP Didim Belediye Meclisi grubu adına Meclis Üyesi Özgür Makascıoğlu da Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Korkmaz’a günün anısına bir şilt ile çiçek verdi. Yemeğin sonunda Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından hazırlatılan ajanda ve kalem basın çalışanlarına hediye edildi.
Kaynak: İHA