Kadir İnanır'ın Hdp'den Aday Olacağı İddiası

Sinema sanatçısı Kadir İnanır, 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali'ne katılmak için geldiğŸi Batman'da Hakların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı olacağŸı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

İnanır, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, "Ben parlamentoda çalışŸmayı düşŸünmüyorum. Bu çalışŸmalarım daha iyi. BaşŸka partilerden de çok teklif geldi" dedi.

"Aktif siyaset yapmak isteseydim 5 dönemdir yapardım" diyen İnanır, yıllarca parlamentoya gitmek için çalışŸmalar yapmışŸ, emek vermişŸ insanların önünün kimse tarafından kesilmemesi gerektiğŸini söyledi.

İnanır şŸunları kaydetti:
"Hiç böyle bir şŸey düşŸünmedim. şžimdi de emek vermişŸ insanların emeğŸinin üzerine, gidip ben böyle bir şŸeye talip olmam. Ayrıca benim karakterime de böyle bir şŸey yakışŸmaz. Hem istemiyorum hem de böyle bir durum var. Onun için ben parlamentoda çalışŸmayı düşŸünmüyorum. Bu çalışŸmalarım daha iyi. BaşŸka partilerden çok teklifler geldi."
HDP'den teklif geldi mi? sorusuna ise İnanır, "Gelse de söylemem. BaşŸka partilerden çok geldi" yanıtını verdi.
 
Kaynak: AA