Evinin Bahçesindeki 800 Yıllık Çınarı Çürümekten Kurtardı

Erdek ilçesinde yaşayan Burhan Soydan (88), evinin bahçesindeki 800 yıllık çınarı, 16 bin liralık bakım yaptırarak çürümekten kurtardı.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çuğra mevkisindeki evinin bahçesinde bulunan ağacın, yaklaşık 13 yıl önce büyük bir dalının kırıldığını söyledi.

Yaklaşık iki ay önce ağacın bir dalının daha kırılarak çatıya düştüğünü ve hasara yol açtığını anlatan Soydan, şöyle konuştu:
"Ağacın dalı kırıldığında rüzgar yoktu. Bunun üzerine neden kırıldığını araştırdım. Bir gazeteden, İzmir'in Buca beldesinde, 'Ayakkabıcı Çınarı' adlı bin yıllık ağacın, uzman kişilerce çürümekten kurtarıldığını okudum. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesini arayarak, bu işlemi gerçekleştiren profesörlerin isimlerini aldım ve onları evime davet ettim. Biri İzmir, diğeri İstanbul'dan gelen iki profesör, 5 günde ekipleriyle çınar ağacının gövdesine ağırlık veren dalları kesip bazı dalları halatlarla bağladı. Ardından da ağacın ölü hücrelerini temizleyip ilaçladılar."
Soydan, profesörlerin çınarın 800 yıllık olduğu bilgisini verdiğini belirterek, ağacın bakımının 16 bin liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA