Dersim Halk Meclisi Girişimi'nden İstanbul'daki Kaza Protestosu

Dersim Halk Meclisi Girişimi, İstanbul’da meydana gelen ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazayı protesto eden basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dersim Halk Meclisi Girişimi'nden İstanbul'daki Kaza Protestosu

Dersim Halk Meclisi Girişimi’nin çağrısı üzerine Sanat Sokağı’nda bir araya gelen onlarca kişi, Mecidiyeköy’deki rezidansta yaşanan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği kazanın sorumlularını protesto eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada girişim adına konuşan Mustafa Taşkale, Türkiye’de benzer iş kazalarının çokça yaşandığını ve yaşananlardan ders alınmadığını söyledi.

Taşkale, “İşçi sağlığı ve güvenliği, iş cinayetlerine karşı önlemlerin alınması çok daha güçlü ve birleşik mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Bugün tüm işçi sınıfı ve emek güçleri, yaşamını yitiren on işçi kardeşimize karşı görevlerini yerine getirmek ve işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınması için tüm gücünü ortaya koymak zorundadır. Dersim Halk Meclisi Girişimi olarak tüm emek ve demokrasi güçlerini, sınıfın sendikalarını, onların namuslu yöneticilerini, temsilcileri, komiteleri, kurultay birliklerini, sendikalı, sendikasız demeden işçi, memur demeden, iş cinayetlerine karşı üretimden gelen gücünü kullanmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Taşkale’nin açıklamasının ardından “Katiller Halka Hesap Verecek” sloganları atan kitle daha sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA