Vali Zahteroğlulları'ndan Okul Ziyareti

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, "Biz sadece öğrenci değil yurttaş yetiştirmeliyiz, iyi insan, iyi birey yetiştirmeliyiz" dedi.


Sakarya İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Zahteroğlulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretim alanında Bolu'nun şanslı bir kent olduğunu belirterek, devletin ve hayırseverlerin desteğiyle fiziki alt yapı açısından çok iyi duruma geldiklerini vurguladı.

Zahteroğulları, kendisinin bir köy okulunda okuduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ülkemizin gelişmesine paralel olarak bu fiziki şartlar oluştu. İlimizde öğretmen kalitemizin de farkındayım. Bunun yanında ilimizde oturmuş bir eğitim sistemi var. Yapılan çalıştaylarla da bunu dahada iyi pekiştirdik. Biz oturup sabahtan akşama kadar kendimizi övebiliriz. Övülmesi gereken yerde öveceğiz ama daha çok öz eleştiriye ve eleştiriye vakit ayırmamız lazım. Hepimizin daha iyinin peşinde olmamız lazım."

Her alanda rekabetin arttığını vurgulayan Zahteroğulları, "Çocuklar, okulları, şehirler ve ülkeler birbiri ile rekabet ediyor. Biz artık ülke için yurttaş değil, dünya vatandaşı yetiştiriyoruz. Dünya ile rekabet ediyoruz. Çocuklarımızın bu rekabete hazır olması lazım. Bunun içinde daha iyi olmamız lazım. Biz sadece öğrenci değil yurttaş yetiştirmeliyiz, iyi insan, iyi birey yetiştirmeliyiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA