Filistinli Yaralıların Türkiye'ye Getirilmesi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan 3 Filistinli çocuk, tedavilerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderildi.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilen Filistinli Rawan A. M. Alnajjar (10), Ömer A.Z. Wahdan (3) ve Muhammed A. Z. Wahdan (1,5), Sabiha Gökçen Havalimanı'na getirildi.

Alnajjar'a refakat eden annesi İlham A.M. Alnajjar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de kaldıkları süre içinde kendilerine yakın ilgi gösterildiğini ifade ederek, Türk halkının yardımseverliğini yakından gördüklerini söyledi.

Alnajjar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk halkına teşekkür ederek, "Bir daha Türkiye'ye turist olarak geleceğiz inşallah" dedi.

Uğurlama sırasında gözyaşlarını tutamayan Ömer A. Z. Wahdan ve Muhammed A. Z. Wahdan'ın halası Afafa Wahdan da ''Yeğenimin annesi şehit oldu, babası da Mısır'da yoğun bakımdaydı. Şimdi Filistin'e döneceğim için mutluyum ama Türkiye'den ayrıldığım için üzgünüm. Burada bize çok iyi baktılar. Türkiye halkı kendi çocuklarıymışız gibi sahiplendi bizleri. Hepsine teşekkürler" diye konuştu.

Açıklamaların ardından, 3 yaralı çocuk ve refakatçileri, Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla İsrail'in Tel Aviv kentine hareket etti. Yaralı çocukların buradan özel bir araçla, Gazze sınırına götürüleceği belirtildi.
Ayrıca, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarında yaralanan 2'si çocuk 5 yaralının tedavilerine Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edildiği, yaralılardan 1'inin tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğü öğrenildi.
Kaynak: AA