Gümüşhane Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi.


Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında, gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantıda ilk olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na proje sunulması için Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hakkındaki gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Belediye Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı'na komisyon üye sayısı dağılımlarının nasıl şekilleneceğine ilişkin sorulan sorunun cevabının gelmesi nedeniyle Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonu üyeliği seçimleri yeniden yapıldı.

Çimen, toplantıda yaptığı konuşmada, daha önce belediyede bulunan genelge ile yaptıkları hesaplamayı İçişleri Bakanlığı'na sorduklarını ifade ederek, "Biz daha önce komisyon üye sayılarını 5 kişi olarak belirledik. Elimizde bulunan genelge ile yaptığımız hesaplama sonucunda üye sayılarının 4'e karşı 1 üye olarak komisyonları belirledik. Meclisimizde bu sayılarla ilgili tartışmalar oldu ve bizde bunun tam olarak belirlenmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan yazı istedik. Gelen cevaba göre şimdi üye sayılarını 3'e karşı 2 olarak yeniden belirliyoruz. Biz o zaman gelecek olan cevap ne olursa olsun onu uygulayacağız demiştik ve şimdi de uyguluyoruz" dedi.

Çimen'in konuşmasının ardından Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonu üyeliği seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine AK Parti Belediye Meclis üyeleri Mehmet Ceylan, Teyyar Demirel ve Yasin Bal ile MHP Belediye Meclis üyeleri Bekir Öztürk ve Abdullah Çimen oy birliği ile seçildi.

İmar komisyonu üyeliğine ise AK Parti Belediye Meclis üyeleri Metin Şeker, Osman Yılmaz ve Cengiz Atalay ile MHP Belediye Meclis üyeleri Nedin Yalçın ve Şükrü İlhan oy birliği ile seçildi.

Toplantıda daha sonra, İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin kardeş belediye olması, Köse Belediyesi'ne araç tahsisi, Esenyurt Belediyesi'nin yol süpürme aracı bağışının kabulü, yeni hastane ve öğrenci yurdu için yol güzergahlarının belirlenmesi, Gümüşhane Belediye Başkanlığı Teşkilatı Görev, Yetki ve Sorumluluk Esaslarının belirlenmesi ve arsa satışları konuları görüşülerek kabul edildi.

Kaynak: AA