Çayırova'da Lastik Geri Dönüşüm Tesisi Mühürlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından iş yeri açma ruhsatı bulunmayan lastik geri dönüşüm tesisinin mühürlendiği bildirildi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde çevrenin korunması için sanayi kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendiği belirtilerek, yasalara uymayan kurumlara cezai işlem uygulandığı vurgulandı.

Çayırova'da faaliyet gösteren lastik geri dönüşüm tesisine ilişkin vatandaşlardan şikayetler geldiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"İş yeri açma ruhsatıyla ilgili defalarca firmaya bildirim yapılmasına rağmen işletme sahiplerince gerekli olan şartların sağlanmadığı ve evrakların daire başkanlığına iletilmediği tespiti edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından söz konusu firmaya Çevre Kanunu gereğince idari yaptırım karar tutanağı ile cezai işlem uygulandı. Firmanın ruhsat alıncaya kadar faaliyetten men edilmesi uygun görüldü.

Bu kapsamda mühürleme işlemi yapılarak, tesisin faaliyetleri durduruldu."

FİRMA MÜHÜRLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan uyarılar sonucunda firmanın İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı için gerekli olan şartların sağlanmaması ve belgelerin daire başkanlığına iletilmemesi nedeniyle "İnnova Termal Geri Dönüşüm Teknolojileri Limited Şirketi" unvanlı firmaya ait "lastik geri dönüşüm" tesisinin "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı" alınıncaya kadar faaliyetten men edilmesi Büyükşehir Belediye Başkanlığı Gayri Sıhhi Müesseseler İnceleme Kurulu tarafından uygun görüldü.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından 02 Eylül 2014 tarihi itibari ile mühürleme işlemi yapılarak, faaliyeti durduruldu. Bu tür ikazda bulunulan firmaların da uyarıları dikkate alması gerektiği ifade edildi.

Kaynak: AA