Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Hız Kazandı

Ankaralıların, Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmeleri için bir yandan kurban pazarlarında hizmet veren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bir yandan da bayramların vazgeçilmez ürünleri olan tatlı, çikolata, pasta, börek imalat ve satış yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Hız Kazandı
Özellikle son hafta içerisinde yoğunlaşan denetimlerde imalathane ve satış yerleri,hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden sıkı bir şekilde denetleniyor. Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı şartlar taşıyan işyerlerine cezai işlem uygulanıyor.
Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Ankaralıların Kurban Bayramında bir sıkıntı yaşamamaları için bütün imkanların seferber edildiğini, bir yandan kurban satış yerlerinde aralıksız denetimler devam ederken, özellikle bayramda tüketimi önemli oranda artan tatlı, çikolata, börek imalat ve satış yerlerine yönelik denetimlerin artırıldığını kaydeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, “Kurban Bayramı her ne kadar et tüketiminin arttığı bir bayram olsa da tatlı, şekerleme ve börek çeşitleri tüketiminde de önemli artış yaşanıyor. İl ve ilçe müdürlükleri olarak bu durumu dikkate alarak her bayram olduğu gibi bu bayramda da bu yöndeki denetimleri artırdık. Amacımız Ankaralıların bayramı huzur ve sağlık içerisinde geçirmelerini sağlamaktır” dedi.

İşletmelere uyarılarda bulunan İl Müdürü Muhsin Temel, bayram dolayısıyla artan yoğunluk sebebiyle bazı işletmelerde özellikle hijyen konusunda meydana gelebilecek aksaklıklara asla müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Ankaralıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bayramdaki yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul etmeyiz.”
Denetimlerin bayram boyunca devam edeceğini ifade eden Temel, bayram öncesi şekerleme, tatlı ve börek gibi tüketimi artacak ürün üreten ve satan 1.421 işyerini denetlediklerini ve bu işletmelerden 17’sine işlem yaparak 110 bin 410 TL idari para cezası uyguladıklarını belirterek, Ankaralılardan da gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattı ile il ve ilçe müdürlüklerine bildirmelerini istedi.
Kaynak: İHA