Ak Parti Ordu Milletvekili Şener Açıklaması

2013 döneminde yaşanan küresel krize ve artan nüfusa rağmen Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 10,3'ten yüzde 9,5'e düştüğünü ifade etti.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Batum'da yapılan 44. KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Komitesi toplantısına katılarak Türkiye'nin 12 yılda attığı akılcı adımlarla KOBİ sayısını ve istihdamı nasıl arttırdığını katılımcı ülke temsilcilerine anlattığını belirtti.

Katılımcı üye ülke temsilcilerinin verdikleri bilgileri kendi ülkelerinin parlamentolarında dile getireceklerini ifade eden Şener, şunları kaydetti:
"Toplantıda, Türkiye'nin 12 yılda attığı akılcı adımlarla KOBİ sayısını ve istihdamı nasıl arttırdığını KEİPA üyesi ülkelerin temsilcilerine anlattık. Özellikle ülkemizde istihdamın artmasını sağlayan KOBİ'lere bankalar aracılığı ile cazip krediler verilmesi sağlanıyor. Uygulanan bölgesel teşviklerde istihdama katkı sağladı. Bunların etkisiyle 2002 yılında 19,4 milyon istihdam var iken 2013 yılında 25,7 milyona yükseldi. AK Parti döneminde istihdam düzeyini 6,3 milyon artırdık. 2014 yılı sonu itibarıyla daha da artırarak istihdam seviyesinin 26,5 milyon seviyesine yükselmesini bekliyoruz. Avrupa'da işsizlikte son sıralarda yer alıyoruz. 2002-2013 döneminde küresel krize ve artan nüfusa rağmen Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 10,3'ten yüzde 9,5'e düştü. Katılımcı üye ülke temsilcileri verdiğimiz bilgileri ve ülkemizin bu başarısını ülke parlamentolarında dile getirecekler. İşsizliği azaltmak için Türkiye'yi örnek alıyorlar."
Şener, ayrıca Türkiye'de çok doğru işler yapıldığının görüldüğünü vurgulayarak, 2023'e kadar işsizliği minimum seviyeye indirmenin en büyük hedefleri olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA