Kuyumcular ve Saatçiler Odası'ndan Vali Öz'e Ziyaret

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Kuyumcular ve Saatçiler Odası'ndan Vali Öz'e Ziyaret

Beraberinde Oda Denetleme Kurulu Başkanı Metin Önal ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Burgucu ile birlikte Vali Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret eden Yazıcı, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Öz, Trabzon'un en önemli el sanatları arasında yer alan Trabzon Hasırı'na gereken önemi verdiklerini ve bu el emeğinin korunması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı ise sektörün sorunları hakkında Öz'e bilgi verdi. Düğün ayı nedeniyle kuyumculuk sektöründe bir artışın meydana geldiğini ancak kalan aylarda ise kuyumcu esnafının büyük bir sıkıntı yaşadığını belirten Yazıcı, "Kuyumculukta kredi kartına taksitlendirmenin 4 ay ile sınırlandırıldığı şeklinde bir taslak hazırlandı ve bu kamuoyuna duyuruldu. Yanlışta dönüldü fakat yanlışın devam ettiğini görmekteyiz. Kuyumculukta yapılan alış-verişlerin ay ile sınırlamanın ne kadar doğru olduğuna da bakmak gerekir. Diğer sektörlerde 9 taksitle hizmet veriliyorsa kuyumculuk sektöründe de verilmeli. Bunun için çalışmalarımız ve gayretimiz sürecek" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA