Köprübaşı’nda, Yatırımcılara Yemekli Teşekkür

Köprübaşı Kaymakamlığı ve Belediye, ilçeye dışarıdan gelerek tarım ve maden alanında yatırım yapan işletme ve kuruluşlara Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın da katılımıyla teşekkür yemeği düzenledi.

Köprübaşı’nda, Yatırımcılara Yemekli Teşekkür

Yemeğe Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam Abdulkadir Çelik, Belediye Başkanı Zafer Mergen, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zafer Mergen, ilçeye dışarıdan gelerek yatırım yapan ve istihdam sağlayan yatırımcılara teşekkür ederek, onların her türlü sorunlarıyla ilgili yanlarında olduklarını belirtti.

Son 10 yılda ilçenin bu yatırımlarla kaderinin değiştiğini belirten Başkan Mergen, birçok istihdam alanı oluştuğunu belirtti

Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik de, yatırımcılara davete katıldıkları için teşekkür eti. İlçede çilek, zeytin, badem, ceviz, nar, kiraz armut, erik, ayva, salatalık, domates, yem bitkileri, tütün gibi bir çok tarımsal üretim gerçekleştirildiğini kaydeden Kaymakam Çelik, bunu Köprübaşı’nın baraj kenarında olmasından kaynaklanan kendine has ve özel iklimi ile bakir verimli topraklarına borçlu olduklarını söyledi

Konuşmaların ardından Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, Köprübaşı ve yatırımlar hakkında bir sunum yaptı. Demir, ilçenin son 10 yılda özellikle çilek ve yatırımcılarla birlikte büyük bir değişim yaşadığını, tütüne bağlı bir ilçe iken şu an her türlü tarımının yapıldığını ve devletin desteklemeleri, yatırımcılar sayesinde polikültür bir üretim modelinin Köprübaşı’nda yapılır hale geldiğini aktardı. Şu an ilçedeki tarımsal alanın 182 bin dekar olduğunu, bunun 25 bin dekarının dışarıdan gelerek büyük arazilerde yatırım yapan yatırımcılara ait olduğunu söyledi.

Ayrıca, ilçede şu an 3 bin 500 dönüm alanda çilek, 25 bin 689 dekar alanda bir milyon zeytin ağacı ile üretim yapıldığını, bunu 3 bin dönüm ile badem, 4 bin dönüm ile ceviz, 2 bin dönüm ile kiraz ve bin 200 dönüm ile nar yetiştiriciliğinin izlediğini kaydetti.

Demir, bu yıl sadece bir üreticinin 350 ton badem hasadı yaptığını belirterek, gelen zeytin hasat zamanının ilçede merakla beklendiğini ifade etti.


HAYVANCILIKTA DA İDDİALI
Köprübaşı'nın hayvancılık alanında yapılan yatırımlarda da iddialı olduğunu belirten Ali Demir, Halep ve Saanen keçi çiftlikleri ile keçi sütü üretildiğini ve yakında bir adet mandıra kurulacağını söyledi.

Bunun yanında, bir adet organik zeytin yağı üretim tesisi olmak üzere 3 adet zeytinyağı sıkım tesisinin olduğunu belirten Demir, ayrıca tarımsal üretimin ve sulu tarım alanlarının artması için kaymakamlıkça DSİ'ye sulama göletleri yapımları için girişimlerde bulunulduğunu ve en kısa zamanda 2 bin dekar alanı sulayabilecek Döğüşören göletinin yapımının tamamlanması için gerekli harekete geçildiğini anlattı

Sunumun ardından konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, Köprübaşı'na yurdun bir çok farklı yerinden gelerek yatırım yapılmasından çok mutlu olduğunu belirtti.

Çok çalışarak ülkenin hak ettiği yere gelebileceğini ifade eden Vali Bektaş, Köprübaşı’nda tarımdaki çeşitliliğin de memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Son yıllarda organik tarımın öneminin arttığını ve organik tarımın yaygınlaşması noktasında ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Vali Bektaş, konuşmasının ardından ilçedeki yatırımcılara teşekkür plaketlerini verdi

Kaynak: İHA