Göynücek’te Okullarla Kurumlar Kardeş Oldu

Amasya’nın Göynücek ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmelerine destek olmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi başlatıldı.

Göynücek’te Okullarla Kurumlar Kardeş Oldu

Göynücek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özsoy, projeyle sosyoekonomik bakımdan yetersiz durumda bulunan okullarla ekonomik ve teşkilatlanma yeterliliği olan kurumlar arasında iletişim kurulacağını belirtti.

Proje kapsamında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi, okulların ihtiyaçlarının karşılanması, sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dayanışma, sosyal sorumluluk, kurumlarımızın tanıtımı, örnek proje uygulamaları gibi amaçlarla çalışmalar yapılacağını anlatan Milli Eğitim Müdürü Özsoy, “Bu çerçevede okullar için yapılacak harcamalar, kurumların özel ve uygun kamusal kaynaklarından veya sponsorlardan karşılanabilecek. Proje, gönüllülük, sosyal sorumluluk ve süreklilik ilkelerine göre yürütülecek. Başarılı çalışma yapan kurumlar her yıl haziran ayında törenle ödüllendirilecek. Bu çerçevede ilçemizde mevcut 14 okulu, kardeş okul olarak değerlendirdik. Kapasitesi yeterli olan kurumlar birden fazla kardeş okul ilişkisi kurabilecek” diye konuştu.

Projeye Kaymakam Bekir Cansız’ın da önem verdiğini anlatan Özsoy, şube müdürü Hayriye Tüfekçi ve bölüm şefi Abdulkadir Korkut’un proje sunumu yaptığı tanıtım toplantısına katılan kurum yöneticilerine katılımları ve verecekleri destekten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA