Bayraklı Belediyesi’nden Diş Sağlığı Hamlesi

Bayraklı Belediyesi bu yılın ilk altı ayında 5 bin 700 vatandaşın dişlerini ücretsiz muayene etti.

Bayraklı Belediyesi’nden Diş Sağlığı Hamlesi
Adalet ve 75. Yıl Mahalleri’ndeki Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ait binalarda diş doktorları diş temizleme, dolgu ve çekim işlemlerini ücretsiz bir şekilde yapıyor. Randevu sistemi ile çalışan bu birimde hastaların sigortalı olup olmadığı ise sorgulanmıyor.
Bayraklı Belediyesi vatandaşların sağlığı ile yakından ilgileniyor. Bayraklı Belediyesi bünyesinde hizmet veren diş doktorları Adalet ve 75. Yıl Mahalleri’ndeki merkezlerde vatandaşları ücretsiz muayene ediyor. Yılın ilk 6 ayında bu merkezlerden 5 bin 700 vatandaş ücretsiz bir şekilde yararlandı.

RANDEVU SİSTEMİ
Randevu sistemi ile çalışan ağız ve diş sağlığı birimlerinde vatandaşların diş temizleme, dolgu ve çekim işlemleri yapılıyor. Bu birime başvuranların SGK’lı ya da Bağ-kurlu olup olmadığına ise bakılmıyor. Vatandaşlardan sadece kimlikleri isteniyor. Ayrıca 3 pratisyen ve bir uzman doktor bu merkezlerde ücretsiz poliklinik hizmeti veriyor. Çarşamba günleri ise Doğan Çay Mahallesi’ndeki Semt Merkezi’nde ücretsiz muayene yapılıyor. Bu hizmetten yararlananların sayısı ise bu yılın ilk altı ayında 5 bin 095 olarak kaydedildi. Öte yandan doktorlar belli aralıklarda evde hasta ziyaretinde bulunuyor.

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde iki ambulans ve cenaze aracı ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Ambulanslar sadece hasta nakli için kullanılıyor. Hastaneye kendi imkânları ile gidemeyenleri Bayraklı Belediyesi’ne ait ambulansla hastaneye götürülüp tekrar evlerine bırakılıyor. Cenaze aracı ise şehir dışına nakil yapabiliyor.
Kaynak: İHA