Böyle Kurban Pazarına Can Kurban

Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Böyle Kurban Pazarına Can Kurban
Belediye'nin Doğançay Mezarlığı yanında kurban kesim ve satış yeri verilen hizmetlerle gıpta ettiriyor. Sözkonusu alanda 74’ü büyükbaş, 32’si küçükbaş olmak üzere toplam 106 çadır kuruldu. Vatandaşlar kurbanlarını belirlenen yerlerde kesmek için 0542 635 61 51 numaralı telefonu arayarak sıra alabilecek. Öte yandan Bayraklı Belediyesi ekipleri kurban almaya gelenler ve satanlar için ücretsiz çay servisi yapıp ve lokma döktürüyor.
Bayraklı Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir ortamda Kurban Bayramı geçirmesi için kolları sıvadı. Doğançay Mezarlığı yanında kurulan kurban kesim ve satış yerinde 74’ü büyükbaş, 32’si ise küçükbaş olmak üzere toplam 106 çadır bulunuyor. Pazarda, kayıtlı bin 600 büyükbaş, 3 bin 200 küçükbaş hayvan yer alıyor. Satın alınan hayvanların hijyen şartları içerisinde kesilmesi için toplamda 4 büyükbaş, 1 küçükbaş hayvan kesim yeri hazırlandı. Vatandaşlar Bayraklı sınırları içerisinde ayrıca Çamkıran, Özkanlar, 75. Yıl ve Yeni Girne Pazaryerleri’nde kurban kesimi yapılabilecek. Kurbanların belirlenen yerlerde kesilmesi için belediyeye ait 0542 635 61 51 numaralı telefon aranarak sıra alınması gerekiyor.

ÖNLEMLER SIKLAŞTIRILDI
Veteriner İşleri Müdürlüğü 08.30-17.30 saatleri arasında Doğançay'daki kurban pazarında vatandaşların hayvanlarla ilgili yaş ve sağlık gibi konularda merak edilen sorularını yanıtlıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü 5 bölgede özel ekip kurarak temizlik konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Belediye ekipleri tarafından kurban kesimi için hijyen koşulları sağlamak adına bayram süresince ve sonrasında temizlik ve dezenfekte konusunda önemli bir çalışma yürütülmesi planlandı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri belirlenen yerler dışında hayvan kesim ve satışı yapanlara 189 lira ceza kesecek. Vatandaşlardan gelen ihbarları da devriye gezen ekiplerce değerlendirilecek.

ÇAY SERVİSİ YAPILIYOR, LOKMA DÖKÜLÜYOR
Öte yandan Bayraklı Belediyesi’ne ait minibüsten kurban almayanlara gelenlere ve satanlara ücretsiz çay servisi yapılıyor. İzmir’de bir gelenek haline gelen “lokma döktürme” işlemi de burada belediye ekipleri tarafından yapılıyor. Böylece kurban satışı öncesi alıcı ve satıcıları ağızları tatlanıyor. Bu uygulama vatandaşlara, “İşte İzmir farkı” dedirtiyor.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA
Aydınlatmadan, içme suyuna, yollardan banyo ve tuvaletlere kadar her şeyin hazırlandığına dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Temizliğe büyük önem veriyoruz. Doğançay Mezarlığı yanında kurulan kurban kesim ve satış yeri bu iş için gayet uygun bir bölge. Vatandaşlarımız yaklaşan Kurban Bayramı’nda hijyenik koşullarda kurbanlık hayvanlarını satın alıp, İslami usullere uygun olarak gönül rahatlığıyla kestirebilirler. Belediye olarak neredeyse tüm müdürlüklerimiz işbirliği içerisinde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Kaynak: İHA