Mazlumder Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın Açıklaması

Mazlumder Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın, başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, "Bir ayıptan daha kurtulduk" dedi.

Mazlumder Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın Açıklaması

Calasın, "Ülkemizde on yıllardır kamu kurumlarında, orta öğretim kurumlarında, üniversitelerde devam edip on binlerce mağdur üreten, on binlerce insanın tahsil hayatının bitmesine, on binlercesinin yurt dışında bin bir zorlukla okumasına sebep olan başörtü yasağı konusunda yapılan son düzenleme ile ülkemiz bir insan hakları aybından daha kurtuldu" dedi.

Calasın, "Milli Eğitim Bakanlığında uygulanan kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle lise ve orta okullarda okuyan kız öğrenciler artık rahatlıkla inançlarının gereği başörtüsü ile eğitimlerine devam edecekler ve herhangi yasakla karşılaşmayacaklar. MAZLUMDER, daha önce kamuda, üniversitelerde, İmam Hatip Liselerinde son verilen başörtü yasağının orta öğretim kurumlarının tamamında kaldırılmasını ülkemizin bir insanlık ayıbından daha kurtulması olarak değerlendirir. Bu uygulamanın halen devam eden insanlık ayıplarının sona ermesine vesile olmasını diler, yasağın kalkmasına vesile olanlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA