Kanada, İrak'a Yardımların Nakliyesini Yapıyor

Uluslararası toplumun, IŞİD terörüne karşı, Kuzey Irak'taki peşmergelere yolladığı askeri yardımlar devam ediyor. İlki Arnavutluk tarafından yapılan askeri yardımların taşınmasını üstlenen Kanada, bu kez de Çek Cumhuriyeti'nin yolladığı silah ve mühimmatı taşımak üzere 2 askeri nakliye uçağını tahsis etti.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ve Savunma Bakanı Rob Nicholson, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, Operation İMPACT isimli misyon kapsamında hazırlanan askeri yardımın, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetlerine bağlı CC-130J Herkül ve CC-177 Globemaster III tipi askeri ağır nakliye uçağı ile taşınacağını duyurdular.
Savunma Bakanı Nicholson, IŞİD terörüne karşı masum insanların korunması için başlatılan misyona, Kanada olarak stratejik hava ikmal desteği sağlamaya devam edecekleri açıkladı.

Bakan Rob Nicholson, Çek Cumhuriyeti'nden sağlanacak yardımların hava ikmalinin 18 Eylül'de başlayacağını duyurdu.
Rob Nicholson, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetlerinin 12 Eylül'den bu yana Kuzey Irak'a, 100 personel ve CC-130J Herkül ve CC-177 Globemaster III tipi askeri ağır nakliye uçağı ile 228 ton silah, mühimmat ve askeri teçhizat taşıdığını kaydetti.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de Paris'de yaptığı açıklamada, IŞİD terörünün bertaraf edilmesi için uluslararası toplumun güçlü tepki koyması gerektiğini söyledi.

Baird, "Kanada'nın bu konuda üzerine düşeni yapacağını ve Kanada askeri nakliye uçaklarının hava ikmal desteği vermelerinin bunun bir göstergesi olduğunu" ifade etti.

Kaynak: AA