Pakistan-afganistan Sınırına 'Hendek' Önlemi

Pakistan ve Afganistan sınırına, terör grupları ve kaçakçıların geçişini önlemek için 480 kilometrelik hendek kazılmaya başlandığı bildirildi.

Pajhwok Haber Ajansının haberine göre, Pakistan Sınır Koruma Komutanı Albay Faheem Babar, Pakistan ordusunun girişimiyle Belucistan'ın güvenliğini sağlamak amacıyla Afganistan sınırının 480 kilometrelik bölümüne hendek kazılma başlandığını, şu ana kadar 235 kilometresinin tamamlandığını söyledi.

Çalışmaların hızla ilerlediğini kaydeden Babar, iki ülke arasındaki 2 bin 200 kilometrelik sınırın 480 kilometrelik bölümünde tam güvenlik sağlamak amacıyla söz konusu kararı aldıklarını ifade etti.

Babar, "İlk aşamada, 480 kilometrelik hendek kazılacak, bu çaba başarılı olursa iki ülke arasındaki ortak sınırın tümüne uygulanacaktır" dedi.

Pakistan savunma analisti Talat Mesud ise Afganistan ile ortak sınırların korumasını savunarak, "Bu hendekler ulusal güvenliğimiz için çok önemlidir. Milisleri ve diğer yasa dışı örgütlerin girişini engelleyerek birçok sorundan kurtulacağız. Pakistan'ın güvenliği için atılan ilk adımdır" değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan, Afganistan Hükümet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Pakistan'ın hendek kazmasını yakından değerlendirmek için İçişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında bir heyet görevlendirdi. Heyetin, kazı çalışmalarını incelemesi, on gün içinde izlenimlerini cumhurbaşkanlığına iletmesi istendi.
Kaynak: AA