Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Enerji Zirvesi Ödül Töreni

Gaziantep'in ev sahipliğinde bu yıl 5.'si düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında yapılan ‘Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı’ yarışması ödülleri ve elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG sektörlerindeki bazı firmalara yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ‘Altın Vana’, ‘Altın Varil’ ve ‘Altın Voltaj’ ödülleri verildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Enerji Zirvesi Ödül Töreni

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kongre Merkezi’nde yapılan törene, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG sektörlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede ‘Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı’ yarışmasında dereceye giren ilk 3 kişiye ödülleri takdim edildi. Daha sonra elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG sektörlerindeki bazı firmalara yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından şirket temsilcilerine ‘Altın Vana’, ‘Altın Varil’ ve ‘Altın Voltaj’ ödülleri tek tek takdim edildi.

Gecede konuşan Türkiye Enerji Zirvesi'nin Yayın Grubu Başkanı Sertaç Komsuoğlu, yapılan zirvenin her geçen gün katılım konusunda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, yoğun emek verilerek gerçekleştirilen zirvede sektörün geleceği açısından umut verici sonuçlar alındığına işaret etti. Zirveyi sanayi alanında başarı gösteren Gaziantep'te yapmaktan büyük gurur duyduklarını da hatırlatan Komsuoğlu, katılımın özellikle bu yıl üst düzeyde olduğunu söyledi.

Gecede konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Türkiye enerji zirvesiyle, Hasan Kalyoncu enerji pazarını birleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Böylece özel sektörü yani sanayicimizle, üniversitemizi birleştirmiş, buluşturmuş oluyoruz. Bu üniversite, sanayi işbirliğinde önemli bir adımdır diye düşünüyoruz. Bugün 200’e yakın katılımcı ARGE proje pazarında projelerini gönderdiler. Bu katılımcılara şahsımda teşekkür ediyorum. Çok değerli projeler çıktı. İlk 3 projeyi seçtik. Bilim kurulumuz çok zorlandı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 6 yıllık genç bir üniversite fakat bu 6 yıl içinde oldukça önemli başarılara imza attı. Ama burada birlikte olmamızın nedenlerinden bir tanesi olan ARGE proje pazarında içinde yer aldığı bir vizyonumuz var o da ARGE üniversitesi olma vizyonudur. Hasan Kalyoncu Üniversitesi eğitim ve başarıyı çok iyi başarıyla yürütüyor. Ama ARGE üniversitesi olma yolunda da ilerlemek istiyor. Bölgedeki çevre analiz laboratuarını kurduk sanayicimizin çok büyük ihtiyacıydı. Genelde Ankara, İstanbul’da sorununu çözmeye çalışıyordu. Ama artık Gaziantep’te bölgede bir çevre analiz laboratuarı var. Bu oldukça önemli. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bir yıl önce tekno transfer inovasyon merkezini kurdu. Bu merkezin içerisinde ulusal ve uluslararası bir takım fonları üniversitemize, şehrimizde ülkemize çekmek üzere çalışmalarını yapıyoruz. Çünkü şuana kadar son bir yıl içerisinde tam 35 proje üretmişiz. Bunlarında çoğu TÜBİTAK gibi çok saygın fonlara sunulmuş projeler” dedi.

Gece gala yemeği ile son buldu.
Kaynak: İHA