Ahmet Şahin'den Grand Prıx Gümüşü

Judoda olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasına önemli puanlar veren Grand Prix serisinin Zagreb durağında Ahmet Şahin Kaba gümüş madalya kazandı.

Ahmet Şahin'den Grand Prıx Gümüşü
Zagreb’de Ebru Şahin ve Sinan Sandal da bronz madalya maçına çıktı ancak beşinci oldu.
Judoda yıllık takvimin en önemli buluşmalarından sayılan Grand Prix’nin Hırvatistan ayağına Türkiye iyi bir başlangıç yaptı. 60 kiloda Ahmet Şahin Kaba Türkiye’ye gümüş madalya getirirken, 48 kiloda Ebru Şahin ve 66 kiloda Sinan Sandal beşincilik aldı. 46 ülkeden 330 sporcunun yarıştığı organizasyonun ilk gününde erkeklerde 60 ve 66 kilo, kadınlarda 48, 52 ve 57 kiloda şampiyonlar belli oldu.

AHMET SON 15 SANİYEDE YENİLDİ
60 kiloda tatamiye çıkan Ahmet Şahin Kaba, sırasıyla İtalyan, Polonyalı, Çek ve Brezilyalı rakiplerini eleyip finalist oldu. Gençler yaş kategorisinde Avrupa ikincisi, dünya üçüncüsü olan Ahmet, finalde çok güçlü bir rakiple; Ludwig Paischer ile karşılaştı. Milli judocumuz, 2008’de Pekin’de olimpiyat ikincisi olan, dünya şampiyonalarında iki, Avrupa şampiyonalarında yedi madalyası bulunan Paischer karşısında maçın hemen başında yuko ile öne geçti.

Maçın büyük bölümünde üstün olan Ahmet, son 15 saniyeye girilirken bir anlık dalgınlıkla rakibine yakalandı ve Osaekomi’de maçı ippon ile kaybetti. Zagreb’te gümüş madalya alan ve hanesine 180 puan yazdıran Ahmet, dünya sıralamasında 69. sıradan 43. basamağa yükselecek.

EBRU VE SİNAN BEŞİNCİ OLDU
Zagreb’te ilk gün iki milli sporcu daha madalya maçına çıktı. 66 kiloda Sinan Sandal, Rus, Britanyalı ve Portekizli rakiplerini yendikten sonra yarı finalde Belçikalı rakibine kaybetti. Sinan, yakın geçen bronz madalya maçında İsrailli Tal Flicker’e ceza ile yenildi, vepodyum göremedi. Beşinci olup 60 puan alan Sinan, dünya sıralamasında 107. basamaktan 78. basamağa yükseldi.

Türk judosunun kadınlardaki yıldız isimlerinden Ebru Şahin de Zagreb’te bronz madalya maçına çıktı ancak istediğini alamadı. Ocak’ta ayak bileğinden ameliyat olduktan sonra 6 ay minderden uzak kalan Ebru, Zagreb’te Çinli ve Alman rakiplerini geçerek ulaştığı çeyrek finalde İtalyan Valentina Moscatt’a kaybetti. Repesajda Rumen Violeta Dumitru’yu eleyen Ebru, bronz madalya maçında Londra Olimpiyatı üçüncüsü Belçikalı Charline van Snick’e takılınca, beşincilik aldı. Dünya sıralamasında 28. sırada bulunan Ebru, iki basamak yükselip 26 numarayı alacak

Kaynak: İHA