Gölbaşı Belediyesi Şehit ve Gazi Yakınları İçin Gezi Düzenleyecek

Gölbaşı Belediyesi, şehit ve gazi yakınları için Kıbrıs'a 3 günlük gezi programı düzenleyecek.


Şehit ve gazi yakınları için ücretsiz düzenlenecek gezi, 15 Eylül'de başlayacak.

Gezide, gazi ve şehit yakınları, Kıbrıs'taki sarayları, kaleleri, şehitlikleri, müzeleri, tarihi Girne kapısını, Magosa surlarını, Kapalı Maraş bölgesini, Magosa sur içini, Namık Kemal Zindanını, Lala Mustafa Paşa Camini, Beylerbeyi köyü ve Girne kıyı şeridi manzarasını, yat limanını, anıtları ziyaret edecek.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonlarla şehit ve gazi yakınlarını bir araya getirdiklerini söyledi.

Duruay, şöyle konuştu:

"Bugün aziz vatanımızda huzur içinde yaşıyorsak, bu şehit ve gazi olan ecdadımızın sayesindedir. Onlara çok şey borçluyuz. Bizlere düşen, onlara layık evlatlar olarak aldığımız emaneti hakkıyla taşımak ve Türkiyemizi yeryüzünde şehitlerimize layık bir konuma getirmektir. 19 Eylül Şehitler ve Gaziler haftası nedeniyle gazilerimizi ve şehit yakınlarımızı unutmayarak onların yanında olmak istedik. Ayrıca Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilerimize ve şehit yakınlarına Kıbrıs'ı gezdirerek, 40 yıl aradan sonra o heyecanı ve ruhu yaşatmayı amaçlarık."

Kaynak: AA