Baka İle Akdeniz Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Protokolü

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Akdeniz Belediyeler Birliği arasında düzenlenen törenle işbirliği protokolü imzalandı.


Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, birlik binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, belediyelerin proje hazırlayabilme kapasitelerini artırmasına yönelik bir işbirliği mutabakatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gerek ulusal gerekse uluslararası alanda pek çok hibe projeyle kamu kurumlarının ve belediyelerin kendilerine kaynak oluşturma imkanına sahip olduklarını ifade eden Tütüncü, şöyle konuştu:

"Bu imkanları nasıl iyi şekilde kullanabiliriz? Bunun yöntemini çok iyi bilemediklerinde, sağlayabilecekleri kaynaklardan da mahrum kalıyorlar. O kaynaklardan mahrum kalmasınlar gayreti içerisindeyiz. Belediyelerimize yöntem konusunda çok önemli bir katkı sağlayacak, adeta onların yeni kaynaklara erişebilme, ulaşabilme yollarını gösterecek ve bunun nasıl yapılması gerektiği konusunu aktaracak kapsamlı bir işbirliği protokolünü imzalıyoruz. Her yönüyle belediyelerimize değer verecek ve katkı sunacak bu çalışmanın çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum."

Tütüncü, protokol ile BAKA ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin el ele verme iradesini ortaya koyduklarının altını çizerek bunun başlı başına dikkatle takip edilmesi ve takdir edilmesi gereken bir durum olduğunu kaydetti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de protokol sayesinde bölgede bulunan 45 belediyenin teknik personelini, Avrupa Birliği projeleri dahil olmak üzere 29 ulusal ve uluslararası kurumun desteklerinden nasıl yararlanabilecekleri ve projeleri nasıl hazırlayacakları konusunda iki yıl süren bir eğitim vereceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından Tütüncü ve Engin tarafından protokol imzalandı.

Kaynak: AA