Tatvan İnsan-der’den İşid’e Tepki

Bitlis’te faaliyet gösteren Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (Tatvan İnsan-Der) son günlerde katliamlarını arttırarak devam ettiren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarına büyük tepki göstererek yapılan saldırıları kınadı.

Tatvan İnsan-der’den İşid’e Tepki

Tatvan İnsan-Der’den yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde başta Gazze ve Şengal bölgesinde olmak üzere giderek tırmanan tedhiş hareketleri neticesinde binlerce sivil hayatını kaybetmiş, binlerce insan yaralanmış ve on binlerce insan yurdundan göç etmek zorunda kalmıştır. İsrail katliamlarıyla paralellik gösteren ve bu saldırılarla eş zamanlı bir şekilde tırmanan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütün saldırıları ve katliamları sadece emperyalist ve katil küresel güçlere hizmet etmektedir. Bu yapının, İslam dini ile ve Müslümanlarla hiçbir ilgisinin olmadığı, İslam'ın bütün prensiplerini ihlal eden tavırlarıyla da çok açık bir biçimde ortaya çıkmış durumdadır. Bu taşeron örgütün son saldırıları başta Şengal ve Rojava olmak üzere bütün Kürt coğrafyasını ciddi manada tehdit etmektedir. Bilinmelidir ki bu katliamlar Allah’a gerçek manada iman etmiş olan her Müslümanın yüreğinde tarifi imkansız acılar bıraktığı gibi bir sivil toplum kuruluşu olarak Tatvan İnsan-Der’i de büyük acılara gark etmiştir” denildi.

“AVRUPA DEVLETLERİ SALDIRILARA SESSİZ KALARAK, KATLİAMLARA ORTAK OLUYORLAR”
“Son günlerde artarak devam eden büyük katliamlar karşısında Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa başta olmak üzere dünya sessizliğini korumak suretiyle, gerçekleşen bu katliamlara ortak olmaya devam etmektedir” şeklinde devam eden açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Dünyada birkaç ülke dışında olup bitenler karşısında sessiz kalmayı tercih eden devletlerin durumdan hiç bir rahatsızlık duymadıkları ortadadır. Bu durumda bizim açımızdan yapılması gereken en hayati ve acil şeylerden biri zalimlerin saldırıları karşısında sessiz kalmamak ve safımızı net bir biçimde ortaya koymaktır. İnanıyoruz ki, zalimler döktükleri kanda er ya da geç boğulup cehenneme gideceklerdir. Rabbimizden, bütün dünya mazlumlarını korumasını ve zalimleri kahretmesini diliyoruz. 'Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır' temel ilkesini hayatının her anına egemen kılan ve bugüne kadar dünyanın neresinde olursa olsun bütün zalimlere karşı büyük bir kararlılıkla mücadele eden bizler, öncelikle zulme rıza gösteren, zulüm karşısında sessiz kalan bütün devletleri, odakları ve yapıları kınıyoruz. Başta Şengal ve Rojava’da katliam gerçekleştiren IŞİD ve Gazze’de soykırım yapmaya devam eden İsrail olmak üzere dünyada masum insanların kanını döken, onları yurtlarından eden bütün zalimleri şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.”
Kaynak: İHA