Diyanetten Bingöl'deki Camilere 680 Bin Tl Yardım

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 Bütçesi'nden Bingöl'deki camilere 680 bin TL'lik yardım kararı alındığını bildirdi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca Bingöl merkez, ilçe ve bağlı köylerde bulunan 26 camiye verilmek üzere 2014 yılı bütçesinden 680 bin TL'lik yardım kararı alındığını belirti.
Camilerin bir eksiğinin kalmaması için çalıştıklarını kaydeden Taş, şunları söyledi:
"Bingöl merkez ve ilçeleri ile köy camilerini kapsayan karar uyarınca 26 camiye 10 ila 100 bin TL arasında değişen miktarlarda yardım parası çıkarıldı. Camilerimiz yüz akımızdır. Camilerimizin sadece vakitten vakite namaz kılınan yerler olarak değil, birlik ve beraberliğimizin vücuda geldiği merkezler olarak kurslarıyla ve diğer işlevleriyle 24 saat yaşamasını istiyoruz. Bunun için de camilerimizin gerek inşaat ve teknik, gerekse personel olarak hiçbir eksiğinin kalmaması için çalışıyoruz. Camilerimize yardımların yapılmasında katkılarından dolayı Kalkınma Bakanımız sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Diyanet yetkilileri ile emeği geçen herkese Bingöl adına teşekkür ederim"
Kaynak: AA