Wine Country Film Festivali'ne doğru

Yönetmen Kılıçkıran, Türk yapımcılara festivale başvuruda bulunmaları için çağrı yaptı

Wine Country Film Festivali'ne doğru
Amerika'nın California eyaletinde 1987'den bu yana düzenlenen Wine County Film Festivali için geri sayım başladı.

Her yıl yaklaşık 80 filmin yarıştığı festival, farklı ülkelerden yönetmen, oyuncu ve yapımcıları bir araya getiriyor.

Sinemanın sınırları aşan ve farklı kültürleri bir araya getiren gücünü misyon edinen festivalin koordinatörlüğünü, Antalya Altın Portakal Film Festivali jürisinde de olan, uluslararası sinemacı Stephen Ashton yaparken, festivalin bu yılki jürisinde Türk yönetmen Ceyda Aslı Kılıçkıran da yer alıyor.

Kılıçkıran, Anadolu Ajansı muhabirine festivale ilişkin yaptığı değerlendirmede, dünya sinemasının önemli isimlerini buluşturan bir festivalin jürisinde ilk defa bir Türk yönetmene yer verilmesinin, Türk sineması adına önemli bir fırsat olduğu söyleyerek Türk yapımcılara festivale başvuruda bulunmaları çağrısı yaptı.

Kılıçkıran, "Bu yıl festivalde gösterilecek Türk filmi sayısının fazla olmasını amaçlıyoruz. Festival aracılığıyla Türk sinemasının bu işin otoritelerine tanıtılacak olması, heyecan verici. Festival programı kapsamında Türk sinemasında kadın konulu bir de seminer vereceğim. Bu vesileyle filmlerimiz kadar sinema kültürümüzü de tanıtmış olacağız" dedi.

Her yıl eylül ayında Sonoma Valley'de düzenlenen festivalin bugüne kadar ağırladığı ünlüler arasında Nastassja Kinski, Nicolas Cage, Richard Harris, George Lucas gibi isimler yer alıyor.
Kaynak: AA