Karakuş Ailesi İçin Kurum ve Kuruluşlar Seferber Oldu

Adıyaman’da evleri yıkılmak üzere olan fakat evlerini maddi imkansızlıklar nedeniyle yaptıramayan Karakuş Ailesinin imdadına kamu kurum ve kuruluşlar yetişti.

Karakuş Ailesi İçin Kurum ve Kuruluşlar Seferber Oldu

Adıyaman’da 7 ay önce meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremle birlikte Varlık Mahallesi 1516. sokak 21 numaralı ev duvarlarında yarıklar oluşmuş ve bu yarıklar her geçen gün büyümüştü. Bir çok ulusal ve yerel basın yayın organlarında yer alan haberin ardından yetkililer harekete geçti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ilgili kurum ve kuruluşlara Karakuş Ailesinin içinde bulunduğu zor durumdan kurtarılması için talimat verdi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat da, haberin medyada yer almasıyla birlikte Belediye Başkanvekili Muhittin Büyük ve Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş ile aileyi ziyaret etti. Ailenin yaşadığı evi inceleyen yetkililer, Anne Yadigar Karakuş’tan evin durumu hakkında bilgi aldı.

Adıyaman Belediye Başkanvekili Muhittin Büyük ve Başkan Yardımcısı Sait Kutlu evin oturulamaz halde olduğunu görünce yapılması gerekenler konusunda aile ile birlikte müzakere yaptı. Adıyaman Belediyesi olarak ilk etap da evin yeniden yapılması süresinde ailenin geçici olarak bir konuta yerleştirilmesi sağlanacak

Belediye Başkan Vekili Muhittin Büyük haberi aldıktan sonra en kısa sürede aileyi ziyaret edip evin durumunu yerinde gördüklerini belirterek, “Gördüğümüz kadarıyla evin içerisinde oturulması tehlike arz ediyor. Öncelikle Adıyaman Belediyesi olarak ailemizi geçici bir konuta yerleştirmeyi düşünüyoruz. Bu arada diğer kurumlarımızla birlikte mevcut ev yeniden yapılacak. Bu aşamada da belediye olarak gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Ailenin geçici olarak Belediyeye ait TOKİ konutlarında bulunan bir daireye yerleştirileceği, raporlar doğrultusunda SYDV tarafından evin yapımı için gerekli olan yardımların yapılacağı öğrenildi.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sosyal hizmet uzmanları ailenin ihtiyaçlarının tespitini yaparak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bir rapor sunacaklar.
Kaynak: İHA