Derbent Festivalinde Gazze Şehitleri Unutulmadı

Derbent ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Geleneksel İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali, İsrail'in Gazze saldırısı nedeniyle farklı bir formatta gerçekleştirildi.

Derbent Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve Derbentliler Platformu tarafından Hasaniçi Koruluğu'nda düzenlenen festivalin konser ve şenlik bölümleri iptal edilirken, saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Festival alanında toplanan katılımcılar, ellerindeki Türk ve Filistin bayrakları ile programı izledi.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, konuşmasında Aladağ Kayak Merkezi Projesi'ne değindi.
Uzun süredir gündeme taşıdıkları projenin ciddi anlamda kabul gördüğünü belirten Acar, Konya Büyükşehir Belediyesinin de konuya çok sıcak baktığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in projenin hızlandırılması konusunda önemli çalışmalar yapacağını ifade etti.

Bu projeyle Derbent'i sadece Konya'da değil uluslararası kayak yarışlarına da açarak Türkiye ve dünya platformuna taşıyacaklarını dile getiren Acar, "İnşallah Derbent'in önü bu anlamda da açık olacak. Konya'nın da ihtiyaç duyduğu bir bölge olan Derbent ile Konya'nın buluşması güzel sonuçlar verecek" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise bir taraftan coşku yaşarken, diğer taraftan da içlerinin kan ağladığını dile getirdi.
Filistin'de şu an Müslümanların şehit olduklarını, acı ve ızdırap çektiklerini aktaran Samancı, "Şöyle dünyaya bir bakın. İnsanlık artık tamamen kendini kaybetmiş, vicdanlar kararmış, gönüller kapılarını kapatmış ama biz öyle değiliz. Biz nerede bir mazlum, acı çeken varsa onlarla beraberiz. Çünkü elhamdülillah onlarla ortak bir yanımız var. Hepimiz aynı inancı taşıyoruz" diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da İslam ülkelerindeki çatışmalara karşı daha güçlü ses vermek için, önce Türkiye'de dayanışmayı sağlamak, ayrımcılığı ortadan kaldırmak gerektiğine işaret etti.
Programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Gazze'de hayatını kaybeden Müslümanlar için dua edildi. Derbent Belediyespor Kulübü bünyesinde Kick Boks branşında faaliyet gösteren sporcuların gösterilerinin yer aldığı programın sonunda katılımcılara geleneksel Konya pilavı ikram edildi.
Kaynak: AA